Fredagskveld var det duket for arrangementer Idrettens Hederskveld, hvor aktører innenfor idretten ble hyllet med prestasjonspriser, ildsjelpriser, stipender med mer. En av kveldens store vinnere var Stjørdals-Blinks fotballtrener Roar Vikvang, som har tatt fotball-laget sitt til et helt nytt nivå med en brakende god sesong.

Saken fortsetter under lydklippet

- Det var en gøy opplevelse å bli hedret på denne måten, med en pris for årets trener. Men jeg vil jo si at når man står på scenen og tar imot denne prisen, så gjør man det på vegne av mange. For jeg er fotballtrener, men det viktigste er spillerne. Det er de som har vært på banen å prestert. Så har jeg hatt med meg et fantastisk trener-team som har vært med og gjort jobben sammen med meg. Så jeg sto der på vegne av oss alle, sier en ydmyk Roar Vikvang.

- Det er uten tvil hele Stjørdals-Blink fotball som blir hedret i kveld, det er en lagidrett, idrettsutøvere og trenere fungerer sammen, så det er det vi får til sammen som gir resultater, fortsetter han.

Setter pris på at prestasjonen blir lagt merke til

Selv om det har vært litt oppmerksomhet rettet mot Stjørdals-Blink grunnet den gode sesongen, kom det likevel som en overraskelse på Vikvang da han ble oppmerksom på prisen. Men han synes det er veldig stas at innsatsen til laget blir lagt merket til.

- Både for trøndersk fotball og for fotballen på Stjørdal så er det en opptur at vi har greid å rykke opp til OBOS-ligaen og at det vi har prestert retter blikket mot Stjørdalen, er noe vi setter pris på. Da tenker jeg både på spillere og trenere, men ikke minst klubben som sådan, forteller Vikvang.

Gir ildsjelene ære

Kveldens arrangement foregikk i Nova Kino, der flere ble hedret for den innsatsen de har gjort og mange priser ble delt ut i ulike kategorier. Men for Vikvang er det en spesiell kategori som han mener det er viktig å hedre for og vise at de gjør en ekstra god jobb.

- Det aller viktigste som jeg ser det, er ildsjel-prisene som ble delt ut på tampen. Der var det 48 priser til de 48 kommunene i Trøndelag. Uten ildsjelene så hadde det ikke vært noe idrettsaktivitet i Norge, de gjør jo en formidabel jobb. Dette gjelder for oss i Stjørdals-Blink fotball også, vi har et veteranlaug på ca 30 personer, som møtes 3 ganger i uken å gjør en voldsom jobb for klubben. Uten disse hadde det nok ikke vært noe OBOS-liga, fordi vi ville ikke hatt det anlegget vi har. Norsk idrett har mye å takke ildsjelene for, understreker Vikvang.

- De gjør ikke egentlig jobben for å komme på hedersgallaen å få en pris, de drives av helt andre ting. De drives av gleden for å skape noe til alle som har lyst til å drive med idretten sin. Men jeg synes det er veldig på sin plass at de blir viet denne oppmerksomheten. Det er velfortjent, avslutter han.