Lørdag var det treningssamling i Hovet i Ålen. Det var bygdas herrelag i fotball som hadde lagt opp til både treninger og møter i forbindelse med oppstart av en ny sesong i 6. divisjon.

Saken fortsetter under bildet

TRENINGSSAMLING: Oskar Håkensen signerer for moderklubben igjen. Foto: Per Magne Moan

Nytt av året er at laget styrkes med hele sju spillere, som vender tilbake fra lag høyere oppe i divisjonene.

Eivind Dille Andersen og Joakim Storrønning er to av disse. De har de siste sesongene spilt i 4. divisjon, henholdsvis på Røros og Tydal, men har nå begge signert med moderklubben Ålen.

Saken fortsetter under bildet

TRENINGSSAMLING: Mat hører med etter ei hard treningsøkt. Foto: Per Magne Moan

– Det skjer mye bra i Ålen nå som jeg har lyst til å være med på, sier Dille Andersen. Han skryter av ei treningsvillig og stor spillergruppe som yter full trøkk.

Joakim Storrønning er enig med klubbkameraten i at det er et godt miljø i laget. Han kommer fra Tydal og at litt av årsaken til klubbskiftet er at trener Olav Harry Østby ga seg etter fjorårssesongen. Han er usikker på hva som skjer med Tydal og om de i det hele tatt får til å stille lag til årets sesong. Laget rykket ned til 5. divisjon i fjor.

Sigve Morken Lange er en av de yngste på Ålen. Han sier det er svært lærerikt og motiverende å få "hjem" spillere som har vært oppe i høyere divisjoner.

Hør intervju med Eivind, Joakim og Sigve her:

Saken fortsetter under bildet

Terje Moan er hovedtrener for Ålen. Han er også godt fornøyd med å "få hjem" spillere med erfaring fra høyere nivå. Han sier årets tropp er svært stor med godt over 30 spillere. Det betyr at Ålen stiller med to lag i årets 6. divisjon.

Han vil ikke røpe ambisjoner ut over at de skal spille fotball og ha det bra sammen i gruppa.

Saken fortsetter under bildet

Allerede i morgen søndag kommer den første pekepinnen på hvor laget står. Da er det klart for Selbu Sparebankcup i B. Langseth Arena i Selbu. Litt senere på vinteren deltar Ålen med minst ett lag i Magnar Lundemos Minnecup i Meråker.