Etter å ha blitt utsatt en uke på grunn av uvær, ble Hessdalsrennet avviklet 1. påskedag. Og det var 60 år gamle Arne Moholdt fra Ålen som gikk først over målstreken på tida 1:18:44. Foran langt yngre deltakere.

Han mener selv at dette var svært overraskende.

– For det første så har jeg vært syk og hatt korona for en stund siden, og kroppen har ikke vært i så god form. Slik sett er det overraskende at det gikk så lett søndag, sier han og mener at mye av grunnen til seieren ligger i den heller labre deltagelsen i konkurranseklassen.

Tidligere i påska gikk han Svenukrennet og det var lite fra det rennet som skulle tilsi at han endte på toppen i Hessdalen noen dager senere.

Hør intervju her:

Kun 12 deltagere stilte på startstreken i konkurranseklassen for herrer. I dameklassen var det enda dårligere oppmøte, med kun en påmeldt.

Da var det en lett prestasjon for Eline Mylius fra Ålen å ta sitt tredje napp i vandrepokalen, som dermed ble hennes til odel og eie.

I trimklassen var det 80 løpere som tok den drøyt 22 kilometer lange skituren under fantastiske forhold i Hessdalsfjellene.

Rennet er også første delen av Hessdalstrippelen, som i tillegg har sykkelrittet Øyungen Rundt i begynnelsen av juli og løpet Hessjøen Rundt utpå høstparten, på programmet.