Sesongens første Norgescuphelg i landeveissykling ble denne helgen arrangert på Hegra på Stjørdal i regi av Stjørdals-Blink. Etter noen fine sesongåpninger med fint vær, spilte værgudene ikke på lag med arrangøren i år, snarere tvert imot.

- Grusomt. Det kaldeste jeg har opplevd vertfall. Ikke følelse i fingre og armer, du hakker tenner, men så går det over det stadiet at det hakker til at det blir kaldere og at du fort skjelver. Du har liksom ikke følelse i noe, du kjenner ikke beina, men du kjenner at du er stiv, men du kjenner ikke noe syre. Du har ikke følelse noen plass, du bare kjører på vilje egentlig, det sier Stjørdals-Blinks Vegard Løvdal om rittet.

Flere pallplasser til Blink

Ritthelgen startet allerede fredag, da med kermissritt på Lånkebanen på Stjørdal. Både Camilla Rånes Bye i kvinner junior, og Kalle Petter Brodahl Kvam i menn senior, markerte seg i "åpningsrittet" for helgen.

Sammen med Henrik Teslo Fjellheim fra IK Hero, satte Kalle Petter høy fart tidlig i løpet, og de to så seg aldri tilbake. Mot slutten var Teslo Fjellheim sterkest, og vant foran Brodahl Kvam.

Rånes Bye tok i likhet med Brodahl Kvam andreplassen i sin klasse, bak Kamilla Aasebø fra SK Rye.

På lørdagens fellesstart for menn senior ble det satt fart tidlig. Andre Sotberg fra Levanger-klubben IL Sverre og kontinentallaget Yoeleo Test Team p/b 4Mind satte tidlig fart i feltet, og et brudd på cirka 13 ryttere ble tidlig etablert.

FØR START: Vegard Løvdal, Stjørdals-Blink Foto: Henrik Einangshaug

For flere av rytterne ble det etter hvert for tungt å henge med, og enkelte valgte å gi seg grunnet kulden. En av de det ble for tungt for var Løvdal, som måtte slippe bruddet like før de skulle ut på de siste to milene, etter nærmere 12 mil i brudd.

- Sitter igjen med en god gjennomføring og en god følelse på at jeg var der det skjedde i hvert fall. Jeg satt der jeg skulle hele veiene, og gjorde det jeg kunne for å gjøre det best mulig, men kulden tok meg nok dessverre litt på slutten, sier Løvdal.

Løvdal sier det tok lang tid å komme seg etter rittet, og at det var godt å ta seg en varm dusj etterpå.

- Satt lenge i målområdet og prøvde å få igang varmen. Det var helt misfarget øynene og helt ut av det.

Alt i alt betegner Løvdal helgen som en god helg for Blinks ryttere, og påpeker at flere var slitene på søndagens tempo etter en hard helg med mye vær.

Senere i sommer kommer norgeseliten i landeveissykling tilbake til Trøndelag, når NM arrangeres 19-26. juni på Levanger og Stjørdal. Løvdal gleder seg stort til årets NM i Trøndelag.

- Det har vært et mål jeg har sett frem mot lenge nå. Har virkelig lyst til å trø til der og gi alt for drakta, så får det holde til det det holder til. Har en liten drøm om en brukbar plassering der, så vi skal vertfall gi alt vi har for å få vertfall en mann fra Blink franne i teten der. Om vi tar medalje vet jeg ikke om er realistisk å håpe på, men alt kan skje på en god dag.

Hør hele intervjuet med Vegard Løvdal i lydfilen under.