22 minutter tok det før Lillestrøm gikk opp i føringa mot hjemmelaget. Det var bare en forsmak av det som ventet.

Scoringa kom etter et vel slått korridorfrispark, og noe kritikkverdig markeringsspill. Frisparket nådde en LSK-spiller på bakerste stolpe som headet ballen inn til Melgalvis. Den eksentriske backen satte ballen forbi burvokter Johansson.

- Nå må vi tørre å spille, var beskjeden fra Vikvang etter scoringa.

Måtte gjøre tidlig bytte

Kampbildet endret seg litt etter scoringa. Blink fikk holde mer på ballen, men ble møtt av et høyt Lillestrøm-press. Det ble også et lengre stopp i spillet, som skyldtes at høyreback Lars Ramstad måtte forlate banen med en skade. Inn kom lokale Karl Martin Rolstad. Lillebo var nærmest scoring for hjemmelaget i omgangen. Toppscoreren fikk ballen på volley 18 meter fra målet og dundret til. Keeper Mads Christensen måtte ut i full strekk, men fikk hindret Lillebo fra å score sitt 13. mål for sesongen.

Var på veg ned i baklomma

Sander Kartum pådro seg et gult kort i duellen som førte til frisparket i foranledningen til Lillestrøms mål. Noen minutter før hvilen var han involvert i en ny knallhard duell. Dommeren var på veg ned i baklomma, men bestemte seg siden for å spare det røde kortet, og nøyde seg med tilsnakk.

Kalddusj etter hvilen

Rett etter pause fikk hjemmelaget en ordentlig kalddusj. Torbjørn Kallevåg dro seg inn fra venstrekanten sin og satte ballen bak Johansson fra kanten av sekstenmeteren. Stort bedre ble det ikke da Lehne Olsen sendte bortelaget opp til 0-3 fem minutter senere. En god gjennombruddsball og et midtforsvar som slo sprekker gjorde at toppspissen kom alene med keeper.

Raknet

Etter timen ble det blåst straffespark til Lillestrøm da midtstopper Vinje felte Kairinen innenfor sekstenmeteren. Finnen tok straffen selv og sendte Johansson i feil retning. Da var kampen i praksis ferdig, og mye av lufta gikk ut av ballongen for begge lag. Det store lyspunktet ble at Franklin Nyenetue kom inn ti minutter etter hvilen og debuterte med scoring. Vingen plasserte seg smart og headet inn ei svak klarering av bortelaget fra én meter tre minutter før ordinær tid. Det var rett og slett klasseforskjell på lagene i dag. Blink møtte et meget godt og effektivt topplag.

Drømmedebut

- Det var kjempeartig å få prøve seg på et høyere nivå enn man er vant til. Det var selvfølgelig artig å få med seg et mål også, men resultatet var vi litt uheldige med. Det var perioder der vi slapp oss ned, og da blir vi straffet, sa Nyenetue etter kampen.

Angrepsspilleren som signerte for klubben torsdag har ambisjoner om å spille seg til en fast plass på sikt.

- Jeg vil selvfølgelig kjempe om en plass i startoppstillinga her i Blink. Jeg må bare prøve å få målpoeng i hver kamp og gjøre det så bra som mulig.

- Ikke overrasket

- Franklin er spennende. Vi ser glimtvis litt hva han har å by på i dag. Han har ikke fått trent med oss enda, men vi vet hva han er god for. Jeg er ikke overrasket over at han scorer ett mål, og man ser i én mot én situasjoner at han er ekstremt kvikk og god til å gå av folk, sa hovedtrener Roar Vikvang om Nyenetue.