Sjelden de siste ti årene har man sett en råere ramme rundt en Rosenborg-kamp på Lerkendal. Flomlys, nesten 20 000 tilskuere og den sagnomsuste hymnen til Champions League var mer enn nok til å gi noen og enhver gåsehud før kampstart. Utfordringen som ventet RBK var derimot formidabel, en prestasjon av dimensjoner var nødvendig for avansement til gruppespillet.

Tok kommandoen

Et heltent Lerkendal-publikum fikk se den drømmeåpningen de hadde håpet på. Ti minutter ut i kampen sendte Akintola hjemmelaget i ledelsen. Mike Jensen kom først på et innlegg av Adegbenro som keeper Livakovic fikk avverget på utrolig vis, men på returen var Rosenborgs nummer 17 raskest ute. Over gjennomsnittet god kok oppe hos kjernen.

Kunne utlignet Dinamos ledelse etter 45 minutter

Rosenborg behold trøkket etter scoringen. Publikum likte det de så, og stadig flere oppfattet at her kunne det være noe stort på gang. Adegbenro herjet med Dinamos høyreside, Søderlund var enorm i sin rolle som oppspillspunkt og Reginiussen tok for seg som alltid. Minuttet før halv tid sto Rosenborg stille. På frispark fra 20 meters hold skøyt Hedenstad ballen i stolpen. Frisparket var nydelig utført, og omgangen sett under ett hadde det ikke vært noe å si på om frisparket hadde funnet nettmaskene.

Drømmetreff avgjorde

Andre omgang startet med et smell. Ikke fra spillerne ute på banen, men fra Kjernens bluss og fyrverkeri. På banen var energien fortsatt der, og Dinamo ble presset bakover. De enorme mulighetene for hjemmelaget uteble derimot. En tabbe av formsvake Hovland var nær ved å sende bortelaget i føringen etter 65 minutter, og bare fem minutter senere avgjorde kroatene kampen. Innbytter Amer Gojak sendte avgårde et skudd med strak vrist fra 20 meter som føyk i vinkelen.

Godkjent

Over to kamper var effektiviteten fremover for dårlig, samtidig som Rosenborg fikk svi for en svak opptreden defensivt i Zagreb. Prestasjonen sett under ett denne CL-kvalifiseringen fortjener honnør, men Europa League er nok nivået Rosenborg hører hjemme på. Play-off for første gang siden 2010 er godkjent.