– Det er veldig underholdende. Jeg anbefaler folk å komme å se hvis de ikke har opplevd det før, sier Terje Roar Brænd, leder av Røros Hundeklubb.

Rallylydighet er en blanding av dressur og lydighet. Hunden og eier skal gjennom ei løype der de skal utøve forskjellige øvelser som står på plakater gjennom løypa.

Det konkurreres i fire klasser, første og andre og tredje og elite. Røros har flere lokale som hevder seg, både Toini Bergstrøm, Maj Grete Smedås, Tove Bøgseth, Camilla Borgos & Monica Nordbrekken gjør det skarpt.

– Det blir nesten som sprangridig, du får ekstrapoeng hvis hunden gjør noe som ikke er lov så blir det lagt til tiden. Vinneren blir den som har lavest tid sammenlagt, sier Brænd.

Humor

I og med at det er så mange klasser så er det kvantesprang i evner og vilje blant hundene i de fire klassene. Alt fra superfokuserte hunder og eiere i eliteklassen til de som bare er med for at det er gøy.

– Vi har hatt hunder som har stukket av med skiltene i løypa. Så det kan skje mye morsomt på banen gjennom ei slik helg, humrer Brænd.

Stevnet foregår på lørdag og søndag fra klokken 10:00. Det har blitt et stevne som de ivrigste i Trøndelag bare må ha med seg.

– For de som liker hunder og samspillet mellom dyr og menneske så er det bare og ta turen på Øra, avslutter Brænd.

Hør intervjuet med Brænd her: