Den store snakkisen før kampstart var at toppscorer i OBOS-ligaen, Mats Lillebo ikke startet for vertene. Han var ifølge Vikvang ute med en "kakk". I hans fravær fikk Lasse Brandsdal muligheten, men det var den unge innbytteren Rømo Skille som reddet poeng for Blink.

Tung start

Gjestene fra saftbygda startet best, og tok ledelsen allerede tidlig. Seks minutter inn i kampen fikk hjemmelaget en real kalddusj da Blårud utnyttet en litt uheldig retur fra Frenderup og sendte bortelaget i ledelsen. Lillebo var ikke å finne ute på kunstgresset, men Blink har en annen juvel som også kan produsere målpoeng. Sander Kartum utlignet for Blink etter halvtimen med et skudd fra 18 meter som gikk via et Sogndal-bein.

Vingback Totland sendte gjestene i føringa nok en gang fem minutter før hvilen. Scoringen kom etter en godt timet kontring, et usannsynlig solo-run og ei kald avslutning. Blink-forsvaret sto tilsynelatende helt fast i solbærsirup, og noen skal ha det til at forsvaret rygger i retning flystripa enda.

Utnyttet hverandres feil

De store mulighetene til begge lag kom iøynefallende ofte etter feil fra motstanderlaget. Spesielt i oppspillsfasen var det mye rusk, som begge lag prøvde å kapitalisere på. Bortelaget varierte presshøyden bra, og gjorde det til tider vanskelig for Blink som ville spille seg ut bakfra. I pausen gjorde Vikvang tre endringer, og det var tydelig at den fremtidige akademisjefen i RBK ville gjøre noen justeringer.

Avgjorde i sluttminuttene

De siste 45 minuttene ble ikke på langt nær like fartsfylte som de første. Sogndal førte kampen, og burde økt ledelsen. Men et par heroiske blokkeringer og gode inngripener fra Frenderup gjorde at bortelaget ikke fikk avkastning for trøkket. Istedenfor var det Blink som fikk nettkjenning, etter at Sondre Stokke kjørte et realt sirkus med Sogndal-forsvaret. Innbytter Rømo Skille scoret sitt første OBOS-mål for klubben, og sikret poeng for hjemmelaget i det 86. minutt. Ei grei uke for unggutten som nylig signerte sin første proffkontrakt for klubben.

Ranheim fortsetter å levere offensiv festfotball

Noen mil sørover langs E6 gikk det noe bedre. Ranheim tok ledelsen ved Erlien etter kvarteret, før Reginiussen økte ledelsen 20 minutter senere. Øygarden reduserte etter pause, men en kjapp dobbel i det 67. - og 69. minutt ved Reginiussen og Tønne punkterte kampen. Noen minutter senere fullførte Reginiussen sitt hat-trick, før Tønne fastsatte sluttresultatet til 6-1.