Ranheim åpnet OBOS-ligaen med å ta mange poeng, og blandet seg inn i toppen tidlig i sesongen. Utover i sesongen har det derimot gått dårligere for Ranheim, som til slutt har kjempet for å spille playoff til Eliteserien for neste sesong.

- Vi er ikke like fornøyd med at vi etter juli ramlet litt sammen. Da hadde vi hatt en fantastisk god start på sesongen de første to månedene, så hadde vi en veldig snål periode i august og starten av september prestasjons- og resultatmessig. Løftet oss etter det, og hatt flere hederlige kamper i ganske lang tid, men bare klart uavgjort og noen seire, sier Ranheims trener Svein Maalen om årets sesong.

Ranheim gikk på et tap borte mot Tromsø 28.november, men på de siste fire kampene ikke tapt, og tatt 6 poeng på de siste fire kampene. Maalen synes utviklingen i prestasjonen har vært god.

- Glad for at jeg ser en positiv utvikling og kurve i prestasjonen vår den siste måneden.

Åpnet sterkest

Ranheim åpnet kampen klart sterkest, og presset seg tidlig fremover i banen. I likhet med Ranheim, var også Sandnes Ulf sterke i forsvar, og gjorde det vanskelig for motstanderen å komme til de helt store sjansene. Etter halvtimen kom kampens første sjanse på mål. Innlegg blir slått inn fra høyre mot bakre stolpe, Ole Christian Sæter får headet ballen ned i nærmeste, men Aslak Falch reddet forsøket.

Ranheim fortsatte å presse på for å ta ledelsen, blant annet med et skudd fra Daniel Kvande, men Falch og Sandnes Ulf hindrer vertene i å ta føringen.

Hør hele intervjuet med Svein Maalen her:

Sæter utlignet

Det var to lag med mye energi på lager som entret banen etter pause. Begge lag prøvde å komme lengre frem i banen, men slet med å komme gjennom forsvaret til motstanderlaget. Etter 56 minutter klarer omsider gjestene fra Rogaland å sette ballen i mål. Sandnes Ulf kommer ned langs venstre siden, får ballen over mot høyre, hvor Claes Kronberg skyter ballen i mål bak en sjanseløs Even Barli.

- Det er litt som det har vært, at vi ikke får hull på byllen. Har vært en tendens at motstanderen har scoret på en kontring eller kommet ut for en luke der. Det er for dårlig av oss, samtidig som det er en konsekvens av vår spillestil med at vi angriper og angriper, og kjører på og prøver å fylle på med folk, men uten å få hull på byllen, sa Maalen om Sandnes Ulfs scoring.

Etter 60 minutter kommer Sandnes Ulf Jostein Ekeland alene med keeper Barli, og er nære ved å øke ledelsen, men ballen går over og til side for mål.

I det 69` spilleminutt sitter den omsider for Ranheim. Sivert Solli sentrer ballen elegant videre til Ole Sæter som vakkert lobber ballen over keeper, og det står 1-1 på Extra Arena.

- Følelsen av at en ball går i mål er bedre enn noe som helst, uansett hvem du møter, eller om det er en treningskamp eller VM-finale. En ekstremt god følelse, og det er det man trener for hver eneste dag, sa målscorer Sæter etter kamp.

Flere mål ble det ikke, og Ranheim avslutter årets sesong på en 4.plass, og er klar for playoff i Eliteserien sammen med Sogndal, Åsane og Raufoss.

Hør hele intervjuet med Ole Christian Sæter her: