Rosenborg tok en viktig trepoenger mot Viking, men stilnet nok ikke alle kritikerne.

Førsteomgang var heller nitrist målt i alle parametre, foruten ett - et veldig viktig ett.

I målprotokollen sto Rosenborg med en scoring, mens Viking gikk av banen målløse. Pål André Helland sto for scoringen med et velplassert skudd fra spissen av sekstenmeteren. Ledelsen til pause kan faktisk på mange måter omtales som et aldri så lite ran, for Viking dominerte omgangen totalt. Konradsen og Reginiussen forlot banen med skader - et solid skudd i baugen for Henriksen og co.

Rundspilling på hjemmebane er tidligere noe som har vært forbeholdt kamper i Europa. Vi så det riktig nok tidligere i år mot suverene Glimt, men nå var det Viking - en middelmådighet i norsk fotball som sto på motsatt halvdel.

Meget bedre i andre halvdel

I andre halvdel var det et bedre hjemmelag vi fikk se. Ti minutter ut i omgangen konverterte Hovland nedfallsfrukt fra en corner til edleste fotballvalør - nemlig mål. Da gikk litt av lufta ut av Viking. Stort bedre ble det ikke for bortelaget da Børven ga Rosenborg 3-0 etter et strålende legg fra Dahl Reitan.

Debutant Skjelbred ble byttet av etter 73 minutter. Han var på ingen måte dominant og må nok få flere minutter før han blir varm i trøya. Stjørdalingen Franklin Nyenetue var for første gang i kamptroppen, men ble sittende på benken.