Det var lite konkurrentene kunne gjøre med Therese Johaug, som lørdag tok et overlegent gull på 30 km i ski-VM. Allerede ut på den første av fire runder dro Johaug fra konkurrentene, og så seg aldri tilbake, og gikk i mål til suveren seier.

Karrierebeste for Kalvå

Denne sesongen har vært en eneste stor opptur for Kalvå. Lundamo-jenta leverte hele sju topp 10 plasseringer denne sesongen før årets ski-VM i Oberstdorf, blant annet med sin 4. og 5. plass under ski-NM i Granåsen i januar. Kalvå ble i etterkant av NM tatt ut til de to påfølgende verdenscuphelgene i Lahti og Falun, en sjanse hun tok godt vare på, og ble belønnet med plass på VM-laget.

Kalvå ble tidlig i løpet liggende i gruppen like bak de som kjempet om de to siste medaljene. Og selv om gruppen til Kalvå gradvis tok inn på gruppen foran, klarte de aldri å komme helt opp til dem. Mot slutten av rennet trykket Kalvå derimot på, og fikk tidlig luke til de andre i gruppa. Tiril Udnes Weng nærmet seg Kalvå inn på oppløpet, men klarte aldri å ta inn Lundamo-jenta som med det gikk inn til 6. plass på den avsluttende 3-mila i ski-VM i Oberstdorf.

Dette er karriens beste internasjonale plassering av Kalvå, som aldri tidligere har vært bedre enn 7. plassen hun fikk under en sprint i Sveits sist sesong.

- Det var veldig artig å gå utti der i dag, prøvde å åpne litt rolig og kontrollert. Snakka med Ingvild på morgenen i dag, og fikk noen tips fra henne, for hun er god på pacing. Så fulgte råda hennes med å holde igjen litt i starten, så jeg hadde litt å gå med på slutten. Så det var skikkelig artig, sier Anne Kjersti Kalvå til NRK like etter målgang.

- Umulig å komme utenom

Med sine sterke prestasjoner så langt denne sesong, skal man ikke se bort fra at Lundamo IL er representert på landslaget neste sesong.

- Jeg håper jeg la inn en god søknad, så får vi se etterpå, sier Kalvå til NRK.

Ei som vet hva som kreves for å komme inn på landslaget er Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Med hele 18 nasjonale- og internasjonale gullmedaljer som senior, vet den tidligere langrennsløperen fra Oslo, nå NRK-ekspert i VM-studio hva som kreves for landslagsplass. Hun er derimot ikke i tvil.

- Jeg har tenkt henne som en helt åpenbar kandidat inn lenge før dette løpet, og nå er det nærmest umulig å komme utenom henne, sier Uhrenholdt Jacobsen i NRKs VM-studio om Kalvås mulighet for landslaget neste sesong.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen