Tom Andre Sætnan Hell RX 2022 Foto: Foto Erling Skjervold/Hell RX

En som utvilsomt kan sies å være på hjemmebane er Tom Andre Sætnan fra Lånke. Han stiller til start i EM (Euro RX 1), som går parallelt med VM på Lånkebanen denne helgen. Sætnan kjører en 600 hestekrefters Volkswagen Scirocco supercar, som han har anskaffet og satt i konkurransedyktig stand sammen med kameraten Trond Valstad fra Skatval.

Hell of a Race

Mange lokale skal også vise hva de er gode for i supportracet «Hell of a Race». – Mange av trønderne har allerede rukket å hevde seg i NM på Melhus nå sist i mai, så supportracet på Hell kommer til å holde et svært høyt nivå, lover Tor Helge Forbord Slind i Hell RX. Noen av deltagerne er Andreas Opheim Olsen fra Skjelstadmark, Henrik Gjervan fra Klæbu og Kent Vigdal fra Buvika og Andreas Aarhaug, Vegard Hojem og Mats Ler, som alle tre kommer fra Melhus. På startstreken vil vi til og med finne en debutant i bilsporten: Trond Bakås fra Haltdalen. Sambygdingen Espen Småøien stiller også. På reservelisten finner vi Morten Asklund fra Soknedal og Rune Tiset fra Rindal.

En varm og fartsfylt helg Den like motorglade Marius Svorkås fra Orkdal, bosatt på Melhus, gjør seg også klar til å vise sine kunster på banen. Med sin 1000 hestekrefters BMW E92 skal han vise publikum et halsbrekkende driftingshow. Han konkurrerer på toppnivå i drifting, en disiplin som formelig lukter av svidd gummi. Rallycross er en stor publikumssport, og det er fortsatt billetter å få kjøpt til Hell RX. Det ligger an til et herlig sommervær for de som tar turen i løpet av VM-helgen. – Med den våren vi har hatt, er det nok mange i hjemmepublikummet som har avventet værmeldingen. Nå er ikke været lenger noe å bekymre seg for, humrer Tor Helge Forbord Slind i Hell RX, som oppfordrer til å sikre seg billetter.

Få også med deg sendingene på Nea Radio fra Hell RX, de går av stabelen fredag kveld fra 22, samt lørdag og søndag fra 10.00.

Hell RX 2022 Foto: Foto Erling Skjervold/Hell RX
Tom Andre Sætnan Hell RX 2022 Foto: FIA Hell RX