Ole Garberg

Rapport fra Selbu Ballklubb:

Forrige lørdag tok SBK gutter født i 2004 turen til Børsa for å møte Skaun i det som skulle bli litt av en tokt av fjortenåringene i ballklubbens ferskeste elleverlag. Med 22 grader i lufta og strålende sol kunne de omtrent tjue tilskuerne i borteseksjonen se at det var hjemmelaget Skaun som tok initiativet i kampen.

Drikkepause ga energi

En god dommer Svein Olav Røstum innvilget begge lag en etterlengtet drikke- og fruktpause ved halvspilt første omgang, noe dagens kaptein og løpsmaskin Mikael sammen med hans trofaste mannskap virket å mobilisere krefter av. Skaun som på dette tidspunktet hadde tatt ledelsen i kampen, skulle nå få merke selbyggenes vitamininnsprøytning i form av bedre press på ballfører og flere skapte målsjanser.

Det ble med hjemmelagets ene scoring i første omgang, et resultat guttene var tydelig misfornøyde med i pausen.

Ny spenning i 2. omgang

Etter ti minutter av andre omgang dobler Skaun ledelsen og selv om de fjorten spillerne i troppen kjemper godt, vil det seg ikke helt for selbyggene. Et innfall av taktisk genialitet fra trenerne Geir Arne og Alf Ronny skal vise seg å bli avgjørende for de siste tjuefem minuttene av kampen.

Bortelaget scorer tre

I løpet av denne perioden skårer Selbu tre flotte mål. Først ved Martin som nøytraliserer Skauns beste spiller og skårer alene med keeper. Deretter ekspederer Erik et mønsterangrep i mål etter pasningsspill fra forsvarsrekka, brodert via midtbanen og forløst med et gjennombrudd på siste tredjedel, dette konstruert av Oddne, Elian, Emil og Martin. Ikke lenge etterpå, etter en av Jørgen HHs mange gode cornere, sender Oddne en kanonkule i mål og samtid trenerbenken og borteseksjonen fra Selbu til himmels. Skaun 2 – 3 Selbu, slutt.