Helgens Norgescuprenn på Gålå skulle egentlig blitt arrangert på Åsen på Nannestad sist helg, men ble grunnet covid-19 flyttet til Gålå. En rekke lokale langrennsutøvere stiller til start gjennom helgen, og flere har vært å se på pallen i løpet av helgens to første renn.

Sjette strake pallplass

Kathrine Harsem fra Meråker var i flere år en del av landslaget, men mistet sin landslagsplass foran forrige sesong. Denne sesongen har Harsem og flere på regionlaget Midt-Norge levert en rekke sterke prestasjoner, og flere har blitt tatt ut til verdenscuprenn gjennom sesongen. Foran fredagens sprint sto Harsem med hele fem strake pallplasser nasjonalt, hvorav to seire under Norgescuprennene i Førde sist helg. Fredag vartet hun opp med nok en pallplass, da hun gikk inn til en 3. plass på sprinten.

- Moro å lykkes når man jobber så hardt. Når jeg går NC oppnår jeg den roen og tryggheten jeg har savnet siden 2018. Det er min måte å klare å komme tilbake på et høyere nivå, noe jeg også har vist gjennom blant annet NM, sier Kathrine Harsem til Nea Radio.

Fredagens sprint ble vunnet av rekruttlandslagets Kristine Stavås Skistad fra Drammen. Silje Øyre Slind fra Oppdal tok 2. plassen.

Rett utenfor pallen

Lørdag sto 10 km klassisk på programmet, en øvelse både Harsem og Øyre Slind over flere år har gjort det meget sterkt i. Harsem lå halvveis ut i løpet på en foreløpig delt 2. plass med Lillehammers Magni Smedås. Sisterunden gikk derimot noe tyngre for Varden Meråker løperen, som til slutt havnet på en 4. plass, kun fem sekunder bak pallen. Silje Øyre Slind lå halvveis på en foreløpig 9. plass, men klatret oppover på resultatlista til en 7. plass med en sterk sisterunde. Rennet ble vunnet av Silje Theodorsen fra Kvaløysletta foran Magni Smedås og Strindheims Berit Mogstad.

Silje Øyre Slind Foto: Henrik Einangshaug