Rosenborg hadde i teorien lite å spille for da Celtic besøkte Lerkendal torsdag. Trønderne hadde ingen mulighet til å avansere fra den tøffe gruppa. For Rosenborg handlet kampen først og fremst om å redde inn sitt noe tynnslitte rykte kontinentalt, skaffe sårt tiltrengte koeffisientpoeng og gi klubben mynt i kassa.

Holdt nesten til pause

Det sto målløst nesten frem til sidebytte. Det var faktisk en nerve i kampen en god stund, men etter 40 minutter hadde passert gikk Celtic fortjent opp i ledelsen ved Scott Sinclair. Hadde det ikke vært for Andre Hansen ville nok baklengsmålet kommet enda tidligere. Rosenborg viste tidvis tendenser til at de kunne få til noe offensivt, men fikk aldri dannet hverken vedvarende trykk eller giftige kontringer. Middelmådig av de hvite.

Kontrollert av Celtic

Andreomgang ble ingen stor forestilling. Celtic var godt fornøyd med resultatet, og lå nå i rute til avansement etter at Salzburg slo Leipzig. For skottene handlet omgangen primært sett om null baklengs. RBK var farlige frempå ved en par anledninger og fikk lov til å holde en god del på ballen, men hadde ikke det lille ekstra. Bortelaget følte nok at de hadde over gjennomsnittet god kontroll.

Må heve seg

Rosenborg ble akkurat et knepp for små, og manglet det ekstrordinære som må være på plass for å slå et lag som Celtic. Fysisk var det nok en gang stor forskjekl på lagene. Hurtigheten til spillere som James Forrest og Kieran Tierney var Rosenborg aldri i nærheten ved å matche. Mot store spillere som Boyata, Rogic og Edouard ble våre menn smågutter. Til og med hardføre Reginiussen slet mot skotsk fysikk og mentalitet.

En helt grei gjennomkjøring foran helgas cupfinale. Nivåforskjellen på Celtic og Godset er stor, og Anders Trondsen mente i etterkant av kampen at en tilsvarende prestasjon ville vært nok til å gi Strømsgodset trøbbel.