Det var i forbindelse med fotballavslutninga for seniorlagene at det ble klart at Olav Harry Østby gir seg som trener for herrelagene.

Olav Harry har vært en bærebjelke i tydalsfotballen i mange år, og avskjeden ble naturligvis markert på avslutningsfesten.

Her er utdrag fra talen som Torhild Gullbrekken Aas holdt på vegne av styret i fotballgruppa:

- Olav Harry startet sin trenerkarriere i 1981 med å trene damelaget sammen med Magnar Aftret. Det ga nok en enorm inspirasjon ettersom han fortsatte med trenergjerningen senere. Han trente damelaget i tre år, senere herrelaget i periodene 1992-96, 2000-2009 og tilslutt fra 2013-2018. Det blir til sammen 24 sesonger! Det er intet mindre enn imponerende!!

Jeg kan beskrive Olav Harry som et fotballikon, et samlingspunkt, en kontinuitetsbærer, inkluderende, en person som gjør at alle føler seg velkommen. Men jeg vil først og fremst trekke fram hans egenskaper som miljøskaper. Det er en kjensgjerning at den spillergruppa som vi har idag er ganske spredt geografisk. Den jobben som Olav Harry gjør og det miljøet som han skaper, gjør at spillerne reiser hjem i helgene, og jeg tror ikke folk flest i Tydal forstår hvor viktig dette er. Tilhørigheten til Tydal forsterkes, og det skapes liv og røre i helgene. Niklas (Dyrhaug) bruker emneknagg HEM, det vet jeg at spillerne føler også! Dette har Olav Harry vært med på å forsterke. Olav Harry blir et savn for Tydals-fotballen, og det bli ikke enkelt å finne en erstatter.

- Tydal IL takker Olav Harry for innsatsen, så får vi håpe at han kommer tilbake etter en velfortjent friperiode!