Det var duket for et realt toppoppgjør i OBOS-ligen når Ranheim fikk besøk av Åsane fredag kveld. Ranheim hadde tapt tre av de fem siste kampene, og lå med det på en 3.plass med 30 poeng før oppgjøret. Gjestene var derimot fulle av selvtillit etter tre strake seire og 12 mål på de siste tre kampene, og lå med det to poeng bak Ranheim på en 5.plass.

Lagene møttes allerede i tredje serierunde i Bergen. Ranheim tok da en komfortabel 0-3 seier etter to mål av Ivar Sollie Rønning og et av Erik Tønne. Trener Svein Maalen valgte derimot å benke førstnevnte fra start i fredagens oppgjør.

Få sjanser i førsteomgang

De fremmøtte hadde nok sett for seg en kamp som fra start ville inneholde mange sjanser, men sjansene lot vente på seg, og ingen av lagene var ivrig på å angripe fra start.

I det 34 spilleminutt dro Vegard Erlien seg ned langs venstresiden og inn til linja før han svingte ballen fint inn mot bakre stolpe, der sto Erik Tønne som headet ballen i tverrliggeren i motsatt kryss. Ballen havnet i retur i beina til Erlien som ble løpt ned av Didrik Bjornstad Fredriksen innenfor 16 meteren, og dommer Marius Lien pekte med engang på straffemerket. Erik Tønne utnyttet muligheten fra krittmerket godt, og sendte hjemmelaget opp i føringen på Extra Arena.

Straffe: Didrik Bjornstad Fredriksen feller Vegard Erlien. Straffe til vertene. Foto: Henrik Einangshaug

Det var tydelig at målet skapte en energi i vertene som økte presset fremover, og fikk etter 38 minutter en dobbeltsjanse. Magnus Blakstad prøvde først med en skudd fra distanse, som Åsanes sisteskanse, Mark Fabricius Jensen, slår unna. Ballen går i retur til Erlien som blåste ballen over og ut fra skrått hold fra venstre. To gode sjanser for vertene.

Flere sjanser ble det ikke i førsteomgang, og vertene ledet 1-0 til pause.

Ranheim på fra start siste 45´

Ranheim startet andreomgang klart best, og presset Åsane bakover i banen.

Fem minutter ut i omgangen fikk Ranheim en stor mulighet til å doble ledelsen. Eirik Valla Dønnem stikker ballen nydelig gjennom til Tønne, som sender ballen i treverket. En stor mulighet for Tønne til å sende Ranheim foran med to mål.

Etter 54 minutter klarer Ranheim omsider å doble ledelsen, og Vegard Erlien er igjen involvert. Gjestenes Kristoffer Valsviks pasning blir stoppet av Erlien, ballen går til kaptein Mads Reginiussen. Reginiussen kommer seg mellom to mann, før han skyter ballen elegant opp i krysset bak en sjanseløs Mark Fabricius Jensen i Åsane buret.

Som bidragsyter til to av kampens mål, er det ingen tvil om at ting ser lysere ut for Erlien.

- Har hatt en sesong som har vært veldig skadeplaget med en strekk i låret, så når jeg nå får kommet meg i form, så vet jeg at jeg skal være bra på det nivået her. Begynner å komme seg nå med to starter på rad, så det blir bare bedre.

- Må prøve å få med en scoring nå. Ble to sleivtreffere i dag, så det blir flere mål utover i sesongen, sa Erlien avslutningsvis.

Saken fortsetter under intervjuet med Vegard Erlien

Giret om etter reduseringen

Ranheim fortatte å holde presset oppe, og hadde flere skudd mot Åsanes sisteskanse utover i omgangen.

Etter 79 minutter var det derimot Åsanes tur til å få straffespark. Jonas Eide Vågen felles av vertenes Valla Dønnem, og Henrik Udahl har mulighet til å skape økt spenning i kampen. Udahl setter ballen sikkert fra krittmerket, og det står 2-1 på Extra Arena.

For vertene var det ikke aktuelt å cruise inn seieren med defensivt spill etter gjestenes redusering på straffe.

- Det henger nok litt sammen med mentaliteten jeg snakket om, at vi føler oss mer solid og trygge enn vi har gjort i det siste, kanskje i hele år akkurat nå. Så når de får 2-1 så er det veldig sånn utpå der at vi ikke blir skremt av det, og lar oss ikke affisere av det for vi føler vi er såpass i kontroll i kampen. Da skrur vi på et hakk til, og det er der vi ønsker å være, selv om du får en i fleisen kan du fortsette å kjøre på, sa kaptein Mads Reginiussen til Nea Radio om det som skjedde i laget etter reduseringen.

Stjørdaling bidro til å punktere kampen

Gleden ble derimot kortvarig for bergenserne. Ranheims venstreback fra Stjørdal, Robert Williams, viser styrke i duellen med Sindre Austevoll, før han skyter fart ned mot dødlinja og sender ballen perfekt til innbytter Sondre Sørløkk som setter ballen i mål.

Hjemmelaget feirer etter at Erik Tønne satte straffen sikkert i mål. Foto: Henrik Einangshaug

- Det var veldig gøy. Fikk ikke helt med meg hvordan jeg slo pasningen da det ble så mye riving, men det var veldig artig. Fikk 3-1 der, så det hjalp jo på laget slik at det ikke ble så trøkk på slutten så vi kunne få roet ned nervene, sa en fornøyd Robert Williams til Nea Radio.

Williams har slitt med spilletid etter han foran sesongen meldte overgang fra Stjørdals-Blink til Ranheim. 20-åringen er derimot

- Det har vært tøft, og har måtte jobbet med meg selv et par uker her. Gått noen runder med meg selv, og bare prøvd å fått i gang motivasjonen til å stå på og jobbe videre, den har jo egentlig aldri gått bort, men det gjorde at jeg la ned ekstra arbeid.

Williams leverte en meget solid kamp for vertene, og var en sterk bidragsyter både defensivt og offensivt langs venstresiden, og ble av juryen på Extra-arena kåret til banens beste Ranheimsspiller.

- Det var veldig artig utfra det at jeg ikke har hatt all verden med spilletid heller, så når jeg først får muligheten er det veldig artig å gjøre det så bra som jeg gjorde. Prikken over i-en å bli kåret til banens beste.

Saken fortsetter under intervjuet med Robert Williams

Fornøyd med det gutta leverte

Kampen endte til slutt 3-1 til hjemmelaget, som med det beholdt tredjeplassen i OBOS-ligaen, tre poeng bak Sogndal på 2., og fem poeng bak ligaleder Tromsø. Trener Svein Maalen, var etter kampen godt fornøyd med det gutta leverte på banen.

- Synes vi gjør en meget solid kamp, treffer 100% med kampplan, vi nekter de å spille inn i de farlige rommene de vil spille i nok i vertfall i de riktige fasene av kampen. Vi er ganske solid i forhold til det å holde de unna målsjanser, også nærmer vi oss i kontringsspillet nå. Nærmer oss i kontringsspillet nå, nære å få ganske store kontringer som blir mål, har fire til fem sjanser bare i førsteomgangen som er på store kontringer, sa Maalen om fredagens kamp.

Maalen legger ikke skjul på at laget ønsker å kjempe om opprykk også i år, men at det er viktig å ta en kamp av gangen.

- Vi ønsker å kjempe om et opprykk, og er i god posisjon til det. Tatt mange poeng og spilt god fotball til nå, også skal vi selvsagt ta en kamp av gangen. Har tre kamper den uka her, dette var to av tre, så bare noen og førti timer til neste kamp, jobben nå er å så fort som mulig restituere og bli klar for, ny oppgave mot Strømmen som absolutt ikke er noen lett match det heller.

Ranheim gjester Strømmen stadion allerede mandag ettermiddag. Lagene møttes så sent som den 24.august på Extra arena, et oppgjør hjemmelaget vant komfortabelt 5-1 etter scoring av fem forskjellige spillere.

Hør hele intervjuene med Mads Reginiussen og Svein Maalen nedenfor: