Det var derimot tomme tribuner når Rosenborg fikk besøk av islandske Breidablik i den første kvalifiseringsrunden til Europaligaen torsdag kveld.

Det var derfor underlig stille da dommere og lag entret matta på Lerkendal, noen få minutter før klokken 19 torsdag kveld. At dette skal være en kamp på europeisk nivå er vanskelig å forstå.

Målrik førsteomgang

Selv om kampen startet ganske rolig skulle det ikke ta lang tid før fjorårets toppscorer i Eliteserien, Torgeir Børven skulle sette ballen i målet. Han setter tidlig på løp, og får ballen levert av Zachariassen som er årvåken i øyeblikket. Etter tre minutter fører vestlendingen Rosenborg opp i ledelsen.

De neste minuttene var det liten tvil om hvem som styrte spillet, og hjemmelaget kunne prøve seg foran mål ved flere anledninger.

Da kampen passerte ett kvarter, skulle også lagets kaptein vise seg frem. Carlo Holse slår inn i feltet, hvor kaptein Tore Reginiussen rager høyest. Midtstopperen stanger inn 2-0 og hjemmelaget har doblet ledelsen.

Også Even Hovland ønsker å sette seg på scoringsblokka i kampen mot islendingene, og setter 3-0 for hjemmelaget etter 22 minutter. Det gjør han etter at Islamovic har kjempet seg gjennom det islandske forsvaret. Nå er Rosenborg på stø kurs mot Europa og overkjører gjestene.

Torgeir Børven var mannen bak Rosenborgs første mål i kampen, og etter 27 minutter kommer han igjen. Også denne gangen er det Zachariassen som hjelper Børven igjennom. Spissen legger 4-0 i nettet bak Einarsson, nå ligger det an til å bli en lang tur tilbake til Island.

Etter 40 minutter får en av islendingene en albue i ansiktet. Så ille er det at båren kommer ut på gresset. Det blir et tidlig bytte for gjestene, Andri Rafn Yeoman går ut, Oliver Sigurjónsson kommer inn.

Rosenborg gikk dermed til pause med et overlegent resultat, og kunne konstatere at de hadde full kontroll på kampen når de ledet 4-0 over Breidablik.

Tidlig mål: Torgeir Børven sendte Rosenborg i ledelsen etter tre minutter, og feiret sammen med Carlo Holse. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Sjansefattig omgang og straffe imot

Rosenborg viste tydelig at de hadde kontroll på kampen i de første minuttene av andreomgang også. Dino Islamovic får en brukbar sjanse kun fire minutter etter pausen. Men forsøket holder ikke helt inn for svensken.

Utover i andreomgang økte presset fra islendingene, og de store sjansene uteble en god stund for hjemmelaget. Etter 60 minutter får Breidablik sitt første mål, når Viktor Karl Einarsson setter ballen i nettet med en nydelig volley.

Breidablik presset trønderne hardere utover i andreomgang, og at kontrollen ikke var så stor for hjemmelaget som i førsteomgang. Ingen store sjanser etter de første minuttene fire minuttene av omgangen.

Med en sjansefattig omgang er det ekstra trist når Breidablik får et straffespark i det 89. minutt etter at Einarsson blir taklet av Holse. Thomas Mikkelsen setter islendingenes andre mål, akkurat i det klokka bikker 90 minutter.

Når kampen blåses av etter drøye 90 minutter så kan man konkludere med at det er moro at Europaligaen er tilbake på Lerkendal. Man kan også ta med seg at 4-2 er et godt resultat i den første kvalifiseringsrunden, og krysse fingrene for at vi utover høsten kan få oppleve Europakamper med publikum tilstede og stor stemning.

Motstanderen i neste kvalifiseringsrunde trekkes førstkommende mandag, for akkurat nå har Rosenborg stø kurs mot videre Europa-spill.