Tirsdag ettermiddag var et av Frankrikes største skiskyttertalenter, Eric Perrot, innom Nåva i Ålen for en liten dose styrketrening.

Eric trives godt i Norge og er ofte på besøk hos familien i Aunegrenda. Da er det kjekt å kunne legge ei treningsøkt til Nåva. Foto: Berit Kleven

20-åringen debuterte for det franske landslaget i fjor og fikk brynet seg på de aller beste løperne i verden under verdenscuprennene i Anterselva og Ruhpolding.

Han var også med til OL i Bejing, men gikk ingen av distansene der.

Brødrene Eric og Marius Perrot på Nåva. Foto: Berit Kleven

Nå er ikke unge Perrot ukjent med å være i Trøndelag. Med onkel og tante og en haug søskenbarn i Aunegrenda, så er familien ofte i Holtålen.

Da passer det godt at onkel Kjell Ove Oftedal har skiskyttererfaring og ikke minst lang trenererfaring, blant annet fra det norske juniorlandslaget i skiskyting.

Også denne sommeren legger Eric inn viktige treningstimer i Aunegrenda og på skiskytterstadion i Haltdalen.

STYRKETRENING: Det går i løfting av vekter og ulike styrkeøvelser når Eric Perrot trener på treningssenter. Med seg har han lillebror Marius. Foto: Berit Kleven

Tirsdag var første gangen han var på Nåva Treningsstudio i Ålen. Her hadde han med seg treningskamerat og lillebror Marius.

Ambisjonsnivået til skiskyttertalentet, som har både norsk og fransk statsborgerskap, er skyhøyt, og han satser på å bli blant de beste i verden.

Da er kanskje sauesanking i Bukkhåmmåren og på myrene rundt Aunegrenda det som utgjør den lille forskjellen.

Hør intervju her: