Etter flere år med drømming og ni intense måneder med planlegging var endelig dagen for hans VM-debut kommet, og det var en nervøs Asklund som sto på startstreken lørdag formiddag. Etter å ha kjørt bilcross litt av og på i flere år, var det på tide å oppfylle guttedrømmen. Å få kjøre en VM-runde i rallycross.

Etter en ellevteplass i første innledende omgang og noen små justeringer gikk det enda bedre når andre omgang var en realitet. Asklund tok da en heatseier, og sjuende beste tid i denne omgangen. Dette gjør at soknedalingen ligger på en niendeplass før dag nummer to, da det skal kjøres to innledende omganger og finalerunder.

Ikke fullklaff for Bakkerud

For Andreas Bakkerud fra Bergen som i 2016 vant alle fire innledende omganger, semifinale og gikk til topps i finalen på Lånkebanen så har det foreløpig ikke vært fullklaff denne helgen. Med en annenplass og en tidendeplass etter lørdagens to omganger ligger han på en fjerdeplass sammenlagt.

Søndagens øvelser på Lånkebanen begynner allerede klokken 0900, og det er ingen grunn til å tro at dette blir en mindre spennende dag.

Hør intervju med Morten Asklund og Arild Solberg i avspilleren under.