- Vi får virkelig prøvd oss her på Norway Cup med så mange dommere i minus.

Det sier 18 år gamle Mathias Holen, en av mange som er med som dommer på Norway Cup.

Selv om de er mange dommere, 18-åringen som flyttet fra Sogn og Fjordane til Trøndelag for liten stund siden, gjerne hatt flere kollegaer i dommerteamet.

- Det er cirka 130 dommere i minus etter hva vi egentlig skulle hatt, så det har blitt utrolig mange ekstraoppdrag på hele gjengen.

Dømmer høyere enn han er rangert

Selv har 18-åringen dømt hele 28 kamper fra søndag til torsdag.

Holen skryter av dommergruppens innsats under fotballcupen, som har klart å få alt til å gå rundt, selv med stor mangel på dommere.

Selv om Holen i dag er rangert til å dømme gutter og jenter 13 år sine kamper på 9`er bane, har dommermangelen ført til noen positive fordeler for den ambisiøse dommeren. - Dommermangelen gjør at vi får kamper som er høyere enn der vi er rangert, så da får vi prøvd oss, sier Holen i Nea Radios lille studio på Norway Cup.

LES OGSÅ:Trøndersk seier på Norway Cup

Fredag er en litt roligere dag for 18-åringen. Kun en kamp står på programmet, men det er ikke en hvilken som helst kamp, nemlig A-finalen i gutter 13 på 9`er bane.

- Det er stort å komme til Norway Cup å få dømme en A-finale som hoveddommer. Den blir jo sendt direkte, så det er spennende, sier Holen, som er tydelig på sitt mål med hver kamp:

- Går inn i hver kamp med innstilling om å gjøre mitt beste.

Hør hele intervjuet med Mathias Holen i lydfilen under.