Islandske Kristall Mani Ingason er klar for Rosenborg, det bekrefter klubben på Twitter onsdag.

– Det føles bra å være her. Byen ser fin ut og stadion er veldig bra. Det er en stor klubb og jeg er veldig spent, sier islendingen i en video publisert av RBK.

Den nye RBK-spilleren sier han de siste årene har blitt en mer offensiv spiller.

- Jeg er en veldig kreativ spiller, som liker å ha ballen og liker å skape sjanser og mål. Da jeg kom tilbake til Island (kom til Vikingur i 2020 etter tre år i akademiet til FC København) var jeg høyreback, så jeg har utviklet med mye siden den tiden. Jeg har blitt en mye mer offensiv spiller. Dere får vente og se, sier Ingason til rbk.no.

Det har i lengre tid vært interesse for den islandske 20-åringen også fra andre klubber. 20-åringen er derimot tydelig på at valget var lett å ta når Rosenborg kom på banen.

Rosenborg må trolig ut med et par millioner kroner for kantspilleren, ifølge Adresseavisens opplysninger.

Ingason fullførte mandag den medisinske testen og skrev under på kontrakten, før han reiste i retur til Reykjavik og Island. 20-åringen har igjen to seriekamper for Vikingur, før han slutter seg til Rosenborg-troppen i slutten av juli. Ingason er spilleklar når overgangsvinduet åpner 1. august.

- Vi er veldig glade for at Kristall valgte oss i konkurranse med andre klubber i Skandinavia og ellers i Europa. Han er en spennende ung spiller vi har stor tro på, som vi mener kan bidra både umiddelbart og i fremtiden, sier Rosenborgs sportslige leder, Micke Dorsin, til klubbens hjemmeside.