Det var Jonathan Johansson som måtte stå i mål da Stjørdals-Blink tok i mot Åsane på M.U.S Sandskogan Stadion mandag kveld. Det skyldes at den ubestridte førstekeeperen potensielt har vært utsatt for smittefare.

Stjørdalslagets førstekeeper Nicklas Frenderup er satt i korona-karantene etter at klubben lot han møte en spiller som var på prøvespill hos Stjørdalsklubben. Spilleren på prøvespill kom fra et land, som er kategorisert som rødt av Folkehelseinstituttet, ifølge Eurosport.

Når man kommer reisende fra et rødt land, må man ifølge reiserådene være i karantene i 10 dager. Han skal ha blitt testet, men testresultatene har ikke kommet tilbake og han var derfor ikke klarert til kveldens kamp.

Blink-trener, Roar Vikvang var ordknapp om grunnen før kampen.

– Nicklas er ikke klarert av helseteamet, så det er forklaringen på det. Sånn er det noen gang og det må vi håndtere, sa Vikvang til Eurosport før kampen.

I karantene: Stjørdals-Blinks førstekeeper Nicklas Frenderup skal være satt i karantene, etter at han fikk møte en spiller på prøvespill fra et land, som er kategorisert som rødt av Folkehelseinstituttet. Foto: Henrik Einangshaug

Tatt ut av troppen

Medisinsk ansvarlig i Stjørdals-Blink, Espen Linaker forteller etter kampen til Nea Radio at det dreier seg om en rutinesvikt.

- Frenderup har vært i kontakt med en prøvespiller som kom fra Danmark i kort tid. Når vi oppdaget det gjennom våre interne rutiner valgte vi å ta han ut av troppen for sikkerhets skyld.

Prøvespilleren var fra et rødt distrikt i Danmark, og Frenderup skal ha hentet spilleren på Værnes.

- Frenderup tok en koronatest nå nylig. Når vi får et svar på den, og den eventuelt er negativ, så vil han være en del av troppen igjen som alle de andre spillerne.

- Mest sannsynlig vil han være klar igjen allerede til neste kamp. Så er det opp til trenerne å plukke ut det beste laget.

Tabbe av Blink

– Det er krise at Stjørdals/Blink klarer å sette seg i denne situasjonen. Ja, det er mye å sette seg inn i med karantener og det er et vanskelig regelverk, men ikke sett din egen keeper i en slik situasjon. Ikke la han ta imot noen utenfor troppen, sa Eurosports Petter Bø Tosterud om situasjonen, før han legger til:

– Det virker helt merkelig at man har gjort noe sånt. Tre kamper på denne uken, det er jo ni poeng i potten for Stjørdals/Blink som allerede mangler toppscoreren i ligaen: Lillebo på topp. Man skjønner hvorfor Vikvang ikke snakker mer om dette, for de har helt åpenbart drete seg ut.