NTB

Hareide skrev tirsdag under en kontrakt med RBK som strekker seg ut 2021, med mulighet for forlengelse dersom partene ønsker det.

Hva som skal til for å forlenge kunne ikke Hareide svare på under pressekonferansen tirsdag ettermiddag, men han sier det ikke er noe vits i å bli i Rosenborg dersom han ikke klarer å skape noe med klubben.

– Som fotballtrener lever du av positive fotballopplevelser og det å skape noe. Det er ingen vits å være her hvis jeg ikke klarer å skape noe. Men intensjonen er å skape noe, sa Hareide.

Nye eventyr?

Han har en fortid i Rosenborg. Han ledet klubben til serie- og cupgull i 2003, men sluttet samme høst for å bli Norges landslagssjef. Deretter har han vært i Örgryte, Viking, Helsingborg og Malmö. Fra 2016 til i vår ledet Hareide Danmarks landslag med betydelig suksess. På pressekonferansen fikk Hareide spørsmål fra TV 2 om han ser for seg at RBK-jobben er hans siste, eller om han fortsatt er klar for nye eventyr i utlandet.

Da svarte Hareide at han er en person som ikke passer til å ikke ha en jobb.

– Hvis du klarer å gjøre gode ting der du er, så vil du ha jobb. Så får man etterhvert vurdere hvordan tiden blir i Rosenborg. I treneryrket er det veldig marginalt, man kan gjøre mange gode ting og tape fotballkamper, sa Hareide og la til at man også kan gjøre dårlige ting og vinne kamper.

– Men det viktigste av alt er å vinne nok fotballkamper, det er det en trener må gjøre med et lag. Man må også være god på feltet og sørge for at spillerne får sitt og har nok energi. Den dagen jeg merker at jeg ikke lenger har det så kommer jeg til å ringe Ivar Koteng (RBKs styreleder).

Den største tryggheten

På pressekonferansen la ikke Hareide skjul på at han er i Trondheim for å ta seriegull, men sa at det muligens er mye å håpe på allerede denne sesongen. – Men det å bli bedre, å vinne neste kamp, det er det som må være et mantra for oss å jobbe etter, sa Hareide, som la til at de verken kommer seg til mesterligaen «eller andre ting» dersom de ikke blir seriemestre.

Rosenborg er nummer fire i Eliteserien etter 14 spilte kamper. 14 poeng skiller opp til ligaleder Bodø/Glimt.

– Jeg har kommet så langt i min yrkesverden at jeg ikke har noen skrekk for ikke å lykkes. Jeg har veldig lyst til å lykkes, og jeg vet litt om hva som skal til for å lykkes. Og det føler jeg er den største tryggheten for meg i dag.