Opprykket til OBOS-ligaen ble et faktum for Stjørdals-Blink da årets Postnord-liga ble avsluttet med en festforestilling på Nye Blinkbanen, lørdag. Nå venter en spennende og utfordrende tid for klubben, hvor de er nødt til å gjøre store tilpasninger for å matche nivået, og innfri formelle krav fra NFF.

Nøktern klubbdrift blir en nøkkel også fremover

Sportslig leder i klubben, Håvard Fuglem var krystallklar på en ting etter champagne-regnet hadde lagt seg på stadion. -Det som gleder meg aller mest er ikke at vi skal spille i OBOS-ligaen, men at vi er nødt til å ta steg som klubb. Mye må gjøres, men den sportslige lederen har fortsatt føttene godt plantet på jorda. -Vi skal drifte nøkternt som vi alltid har gjort. Vi skal gjøre det med trøndere, og gjerne også stjørdalinger.

Et løft for hele Stjørdal

-Det blir utrolig stort for oss som har vært med opp og ned mellom 2. divisjon og 3. divisjon flere ganger. Fuglem verdsetter også den lokale forankringa i laget. -Vi er så mange lokale gutter, sier Fuglem og ramser opp hele støtteapparatet. Det mangler heller ikke på lokal forankring i spillerstall eller ledelse.

Hva må gjøres for at Blink skal bli et OBOS-lag?

-Vi skal samle oss fremover for å se hva vi må ta tak i. Fuglem legger ikke skjul på at klubben på sikt er nødt til å ruste opp anlegget. NFFs liste over formelle krav for å spille i OBOS-ligaen er svært omfattende, og det er liten tvil om at store oppgraderinger må gjøres. Det vil utvilsomt bli svært kostbart for klubben som mangler finansielle muskler.

Spillerlogistikk

Blink må forsøke å holde på så mange av spillerne i dagens tropp som mulig. Det kan bli vanskelig når en stor andel av troppen er i klubben på lån, eller har kontrakter som går ut i vinter. Målvakt Frenderup er en av spillerne som har utløpende kontrakt, og som det finnes interesse for blant andre klubber.

Blink - Ranheim

Mange av nøkkelspillerne er i klubben på utlån fra Ranheim, en klubb som er i stor fare for å spille i samme liga som Blink neste år. Toppscorer Lillebo, lynving Solli, midtbanegeneral Tromsdal og indreløper Sørløkk er noen av spillerne som er på lån fra Ranheim. -Vi har sett mot Ranheim, ikke bare fordi de har gode spillere, men også fordi de har stjørdalinger. Vi har en god dialog med de, og noen løsninger vil vi komme frem til uansett om de spiller i Eliteserien eller OBOS. Men, ideelt er det ikke å spille i samme divisjon, avslutter Fuglem.