HÅNDBALL: TrønderEnergi-Serien 4. divisjon Kvinner 02 FRØYAHALLEN: Ålen - Frøya 17-18 (10-9)

Ålen er på øyhopping for å møte Frøya og Hitra i damenes 4.divisjon i helga. Begge kampene spilles søndag.

Etter å ha gått ubeseiret gjennom sesongen så langt, sa ålentrener Mats Sigvartsen forrige helg at det er nå alvoret starter.

Hjemmelaget i føringen

Søndagens første kamp var mot Frøya og det var hjemmelaget som tok føringen.

Frøya ledet store deler av omgangen med 3-4 mål, men Ålen ga ikke opp og var á jour minuttet før pause. Et mål til Frøya før dommeren blåste for halv tid gjorde at det stod 10-9 til pause.

Etter hvilen satte Frøya inn et kjempestøt og scoret fem ganger i løpet av de første fem minuttene, uten at Ålen klarte å sette ballen i nota en eneste gang.

Så kom Ålen i gang og reduserte tre ganger.

Spennende avslutning

Frøya tok Timeout uten at det hjelp noe særlig. Ålen fortsatte å krype innpå og drøyt fire minutter før full tid, satte bortelagets toppscorer Stine Greni inn utligningen 17-17.

Ingen av lagene klarte å score de neste minuttene og i angrep, med 40 sekunder igjen å spille, tok Ålen Timeout.

En slurvete passning gjorde at Frøya tok over ballen og kom alene med keeper Ina Sørdal. Men ålenkeeperen tok ansvar og gjorde en kjemperedning.

I det påfølgende returangrepet satte Ingrid Sivertsgård ballen kontant i mål og for første gang i kampen, ledet Ålen.

Hjemmelaget tok da Timeout, uten at det hjalp. Kampen ble blåst av med seier 17-18 til Ålen og nye to poeng.

God motstander

Ålentrener Mats Sigvartsen sier at det var et svært godt lag de møtte.

– Kampen var preget av mange personlige feil og vi kom liksom ikke helt i gang, sier han.

Måtte tenke nytt

Frøya spilte også et angrepsspill med dobbel strek, som Ålen hadde problemer med å finne ut av.

Dette gjorde at man måtte tenke nytt i forvar og etter pause gikk bortelaget over til flatt 6 - 0 forsvar og gikk ikke ut og presset ballfører. I stedet satset man på blokkering av skuddene, en taktikk som skulle vise seg å være riktig.

– Omleggingen resulterte i flere kontringsmål, sier Sigvartsen som røper at kampen var preget av mye intensitet, mange 2-minuttere og et rødt kort til hvert av lagene.

Toppscorer for Ålen ble Stine Greni med hele 8 fulltreffere.

Dette var sesongens sjuende strake seier for Ålen, som ligger på andreplass på tabellen.

Ny kamp

Klokken 15.30 venter nok en kamp for damene fra Ålen. Da er det Hitra som er motstander.

Sigvartsen sier at han da har fem nye friske spillere klare som ikke spilte dagens første kamp. I tillegg må et knippe av de som spilte kampen mot Frøya i aksjon for andre gang denne dagen.