– Det har vært lang ventetid, verdens lengste oppkjøring. Så det å endelig få unnagjort første kamp var veldig godt, sier Ina Lundereng Vårhus til Nea Radio.

Det har gått et par dager siden 1-1-kampen mot regjerende seriemester LSK, og vi treffer Ina på Koteng Arena. Dette var hennes og lagets første offisielle kamp som RBK Kvinner, etter navnebyttet fra Trondheims-Ørn. Vårhus spilte hele kampen på stopperplass.

Jobb på kampdag

De fleste spillerne på laget har jobb eller studier i tillegg til å være fotballspillere på toppnivå, deriblant Ina. Men noe er på gang, og klubben har signert sine første heltidsspillere.

– Det er klart det krever mer enn om man kun skal fokusere på fotball. Men jeg tror det gir noen positive virkninger også, fordi det er viktig å ha andre ting å tenke på. Fotballkarrieren er bare frem til en viss alder, sier hun, før hun legger til:

– Men så klart man har lyst til å gjøre det meste ut av det, så optimalt så kunne man nok hatt litt bedre ressurser kun av å ha spilt fotball.

Hun forteller at det også på kampdag ble en tur på jobb først.

– Jeg var noen timer på jobb på fredagen, ja. Men den ble kortere enn den ville vært ellers. Fokus på kampen, forsikrer hun.

Store ambisjoner

Å bære Rosenborgnavnet medfører både større status og forventninger. Ina legger ikke skjul på at laget allerede i år forventer å kjempe i toppen av serien.

– Vi har snakket litt om det. Klubben har veldig lyst til å komme tilbake til storhetstida. Det er det man kjemper mot, men det er et mer langsiktig mål. Så akkurat i år ser vi for oss å skulle kjempe om topp fire.

Bidrar til anerkjennelsen

Etter navnebyttet har oppmerksomheten og trykket rundt klubben økt betraktelig. Ina håper at det på sikt kan føre til at også jenter kan leve av å oppnå proffdrømmen.

– Jeg tror det er med på å bidra til den anerkjennelsen til jente- og kvinnespillere slik at man faktisk på sikt kan leve av drømmen sin. Rosenborg er en veldig stor merkevare – alle i Norge vet hva det betyr og innebærer. Så det bør gi økt inspirasjon, absolutt!

Hør hele intervjuet med Ina her: