Siden NM-gullet i 2015 på Røros har ikke søstrene Øyre Slind greid å stille stafettlag.

I Meråker i 2019 greide de det, takket være et privatfly fra Kjell Inge Røkke.

Astrid skulle egentlig gå langløp i Mellom-Europa, men etappen ble avlyst. Dermed var det å komme seg til Værnes så fort som mulig. Hun kom seint lørdag kveld og gikk andre-etappen for Oppdal etter at Silje hadde levert en god førsteetappe og kom inn som nummer to bak Tromsøs Anna Vikan.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk en svært god andre-etappe for Heming, men Astrid Øyre Slind klarte å bite tennene sammen og hang godt med inn til veksling.

På den tredje etappen var det ingen tvil om hvor NM-gullet skulle havne. Lillesøster Kari var suveren og sikret Oppdal IL NM-gullet 2019.

Fjorårets vinnerlag, IL Varden Meråker, greide en fin fjerdeplass. Fra venstre Kathrine Rolsted Harsem, Anniken Jørgensen og Astrid Stav. Foto: Andreas Reitan

Varden 4

Vardens førstelag vant stafetten i 2018, men det ble for tøft for det unge Varden-laget å nå helt til topps denne gang. Likevel, gode etapper av både Astrid Stav og Anniken Jørgensen sørget for at Kathrine Harsem hadde en fair sjanse til å spise plasser på siste-etappen. Og det gjorde hun, Kathrine sørget for at Varden tilslutt greide en flott 4.-plass.

Byåsen 8

Byåsen ILs førstelag ble nummer 8. Laget bestod av Hanne Wilberg Rofstad, Julie Myhre og Ingvild Larsen Mikaelsen.

Komplette resultater

https://www.langrenn.com/getfile.php/4380184.92.tiajwza7mwbiiq/nm-meraker-resultat-stafett-kvinner-2019.pdf