Det skriver Femundløpet på sine nettsider.

I en omfattende evalueringsprosess har deltakere og andre involverte gitt tilbakemeldinger på årets Femundløp. Tilbakemeldingene gir generelt en veldig god respons på et krevende og spennende løp.

– Femundløpet er et løp mange har mål om å delta i. Starten i sentrum av Røros er et av momentene som får en særs høy score, i tillegg til at positive sjekkpunktarrangører melder om veldig god oppslutning fra frivillige og mye publikum langs traseen, sier daglig leder Jon Anders Kokkvoll til nettsiden. Han forteller videre at Norges Hundekjørerforbund er godt fornøyd med arrangementsgjennomføringen. Mattilsynet har varslet at de er litt forsinket med sin tilsynsrapport. Samtidig har de informert om at det ikke vil komme vedtak.

– Femundløpet er fortsatt en viril 30-åring som er lysten på mer spenning og utvikling. Vi skal lytte på de tilbakemeldingene som er gitt. I tillegg skal vi ta grep som bidrar til økt rekruttering og bredde til langdistansesporten, forteller Kokkvoll.

Blant traseene det er ønsket endringer på blant deltakerne, er siste bit inn til Trysil og rundt Sjekkpunkt Orkelbogen.

– Trasedelen inn til Trysil bør vi se om vi finner muligheter til å gjøre slakere, da det ble meldt om at denne var i overkant utfordrende. Inn til sjekkpunkt Orkelbogen bør vi også se om vi finner en bedre løsning. Her håper vi å få komme i en dialog med grunneier som åpner for å tillate Femundløpet å krysse eiendommen og dermed bidra til økt hundevelferd, sier Kokkvoll, og understreker at selv om det vil skje noen endringer, skal Femundløpet også være et arrangement for toppen innen sporten.

– Det skal være spennende og krevende å kjøre Femundløpet, men vi må passe oss slik at vi ikke unødvendig ekskluderer folk fra å delta. I løpet av forsommeren vil vi lansere endringer vi vil komme med for kommende sesong.