– Nå er jeg lettet og så glad, kunne en tydelig fornøyd løypesjef Anders Hegseth proklamere like etter at han hadde sendt av gårde konkurranseløperne.

Full kontroll: Løypesjef og speaker Anders Hegseth hadde full kontroll på arrangementet. Her sammen med Anne Randi Græsli. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Han forteller at det har vært en lang og vanskelig vei til denne dagen i koronaåret 2020.

– Det er jo avslutninga på trippelen vår som skulle foregått her idag. Men vi mista jo Hessdalsrennet, som går palmesøndagen hvert år, nokså tidlig her i vinter. Da var jo trippelen allerede ødelagt. Og vi fikk ikke til å arrangere sykkelrittet vårt, Øyungen rundt, sier han.

Hegseth kan avsløre at det også veldig lenge var usikkert om de fikk gjennomført Hessjøen rundt.

– Vi såg veldig lyst på det for ei stund siden, men for ikke mer enn halvannen uke siden så begynte den å blomstre opp igjen, koronaen. Så vi var enda litt spent på hvordan dette her endte. Men nå er vi glade. Startskuddet gikk for de aktive. Og mange trimmere har allerede kommet inn igjen og mange er uti løypa, så det her er bare fint ja, konstaterer en tydelig begeistret og ikke minst lettet Anders Hegseth.

Koronapall: Pallen i Hessjøen rundt er ikke bygd for globale pandemier, noe som gjorde at Eivind Dille Andersen (t.v.) og Håvard Finnland Trøite (t.h.) måtte stå med beina godt plantet på jorda, pallplass til tross. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Røistad til topps

Det var Espen Røistad som til slutt løp først over målstreken blant de konkurrerende løperne, 46.5 sekunder foran Eivind Dille Andersen. Begge to var svært fornøyde med arrangementet.

– Jeg synes det er et veldig positivt arrangement. Jeg har ikke vært med før, ikke prøvd løypa eller noen ting. Men det var ei veldig artig løype, så det frister til gjentakelse, sier vinneren Røistad og får støtte av konkurrenten.

– Ja, absolutt. Det er jo et breddearrangement, men de opptrer profesjonelt. Helt topp stemning er det. De er flinke, skryter Dille Andersen av arrangøren.

Få kvinner

Trenger flere: Ingeborg Nordaune håper flere jenter deltar i konkurranse sammen med henne neste år. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Dersom det skulle være noe å i det hele tatt sette fingeren på denne dagen så var det kanskje mangelen på kvinner som deltok i konkurranseklassen. Av de 20 startende var kun to kvinner: Eline Mylius og Ingeborg Nordaune.

Løypesjef Anders Hegseth vet ikke hva som er forklaringen på det.

– Ifjor var det faktisk bra med kvinnfolk, for å si det sånn. Så hvorfor det ikke er flere av dem idag, det skal jeg ikke fortelle deg, rett og slett. Og hva vi skal gjøre for å få tak i de heller, det er litt vanskelig. Jeg vet ikke. Det er nå bare sånn, konstaterer Hegseth undrende.

Ingeborg Nordaune, som er en svært aktiv løper, skulle gjerne sett at det var flere jenter på startstreken.

– Ihvertfall her i Ålen er det skikkelig dårlig løpemiljø blant i alle fall jenter. Så det hadde vært artig om det er flere som hadde kommet. Jeg bor jo hjemme nå, så det hadde vært artig å hatt flere jenter å springe med da. Jeg har jo noen gutter å springe med, men vi skulle ha fått opp det her løpemiljøet litt, ja, medgir hun.

Samtidig var Nordaune svært fornøyd med arrangementet.

– Det var artig å få begynne å konkurrere igjen. Jeg har vært skadet lenge. Det er et fint løp, fint arrangement. Hard og tung løype, skryter hun.

Forhåpentligvis både Hessdalstrippel og mange jenter på startstreken i konkurranseklassen neste år. Uansett er Hessjøen rundt 2020 vel gjennomført.

Hør hele intervjuet med Anders Hegseth her:

Hør hele intervjuet med Espen Røistad og Eivind Dille Andersen her:

Hør hele intervjuet med Ingeborg Nordaune her: