Motorsport er en av sportsgrenene som vokser raskest i Selbu for tiden. Lørdag arrangerte Selbu Motorklubb åpen dag hjemme hos leder i motorklubben Haldor Kvello, der den som ville kunne teste ferdighetene sine og kanskje rekrutteres til motorklubben.

- Vi ser på dette som en rekrutteringsdag, håpet er å få inn noen nye potensielle kjørere, forteller Haldor Kvello leder i Selbu MK.

Saken fortsetter under bilde.

Sykler i forskjellige størrelser. Foto: Ola Bjerken

Enormt oppmøte

- Motorduren går jo i et hele tiden. Hva vil du si om oppmøtet?

- Det er helt enormt, så dette er tydeligvis populært. De står i kø for å få kjøre. Vi har syv – åtte sykler her i dag og de går konstant, sier Kvello.

- Hvilke motorklasser er det snakk om?

- I dag har vi fra 50 kubikk til 85 kubikk primært, men vi har et par sykler som er litt større. For det er noen fedre her å som vil prøve, humrer Kvello.

- Har dere rekruttert noen i dag?

- Det er litt tidlig å si enda, men ungene som er her i dag synes dette er gøy. Så må vi huske at det nærmere seg snart jul, så det er en glimrende mulighet til å få noen gavetips her, forteller Kvello.

- Hvor viktig vil du si et slikt tiltak som åpen dag er for rekrutteringen?

- Det her er veldig viktig. Det er mulig for folk til å komme å prøve. Vi stiller med sykler, sikkerhetsutstyr, samt instruktører som er med å veilede de. Så dette er en enkel måte å få prøvd motorsport på, avslutter Haldor Kvello.

Saken fortsetter under bilde.

Leder i Selbu Motorklubb Haldor Kvello Foto: Ola Bjerken

Organisert aktivitet

Selbu kommune setter stor pris på slike tiltak som det Selbu MK arrangerte i helgen. Tover Storhaug var også å finne på gården hos Haldor Kvello. Til daglig jobber hun som konsulent innen fritid og SLT, men på lørdag hadde hun tatt på seg jobben som grillansvarlig.

- Hva slags rolle har Selbu kommune under dette arrangementet?

- Selbu kommune er opptatt av at barn skal kunne drive med organisert aktivitet, med noe de synes er artig og føler de mestrer. Motorsport er noe som fenger ganske mange, så håpet er jo at så mange som mulig prøver i dag og kanskje blir bitt av basillen, sier Tove Storhaug.

- Hvor viktig synes du et slik tiltak som det Selbu MK har i dag er for barn og unge?

- Jeg synes det er kjempeviktig. Jeg henger meg ikke opp i hva slag aktivitet de bedriver med, om det er fotball, ski, motor, sang eller musikk. Så lenge de har noe som de selv synes er gøy. Det er i takt med fritidserklæringen, der alle har krav på å kunne være med på en organisert aktivitet, avslutter Tover Storhaug, som legger til at hun er imponert over hvor mange som tok turen.

Tove Storhaug er opptatt av at alle barn og unge skal kunne drive med organisert aktivitet. Foto: Ola Bjerken