Et av svært få idrettsarrangement denne sommeren, terrengløpet Riasten Rundt, gikk av stabelen forrige helg. Vanligvis er dette startetappen på Hardhaus, som foregår over hele helga. Men på grunn av Coronaviruset så bestemte arrangøren, FYK, at årets utgave kun skulle være Riasten Rundt.

Primus Motor og ildsjel for Hardhaus, Lars Ingmar Nyhus, er svært godt fornøyd med helga. Alle 200 tillatte deltagerplasser var besatt, og til tross for bløte og tunge forhold, satte vinner Jon Aukrust Osmoen ny rekord på distansen, med tiden 51.40. Selv om årets utgave var unnagjort på en dag, så ser det ikke ut som om det skaper presedens for kommende års arrangement. Nyhus sier at selv om det er svært resurskrevende å arrangere Hardhaus, så ønsker han hele helga, med tre løp på tre dager, tilbake neste år.

Virusrestriksjonene gjorde at publikum ikke fikk komme inn på start og målområdet ved Renolsvollen. I stedet hadde tilskuerne tatt oppstilling langs løypa, noe som skapte svært god stemning for deltagerne.

Hør intervju med Lars Ingmar Nyhus her: