– I 2017 tapte vi i sluttspillet for IFK Østersund og det skjedde i semifinalen i 2018 også, sier Selbutrener Ketil Aas.

– IFK Østersund presset på fra start og tok ledelsen allerede etter 3 minutter, men etter målet jevner kampen seg ut og vi er nære ved å utligne. Østersund øker til 2-0 på en flott overgang etter 22 minutter slik at vi ligger under 2-0 til pause. Da blir det krevende å få spille finale. I 2 omgang må vi framover og Østersund får flere overgangsmuligheter og scorer 2 mål til. Naturlig det når vi må satse framover. Våre gutter forsøkte men vi ble litt for lett i duellspillet og det ble en fortjent seier til et godt IFK Østersund som også vant finalen, sier Aas.

Best mot Inderøy

Selbu G16 spilte tre innledende kamper. 2-1 mot Åfjord. 5-1 mot Inderøy og 4-1 mot Vuku. Laget viste vi mye fint angrepsspill og var solide defensivt i alle kampene.

– I åttendelsfinalen møtte vi akademilaget til allsvenskan, Østersund FK. Vi så dem i kampen deres tidligere på dagen og utfordringen med å å møtte «hjemmelagene» er at de har mulighet til å justere på tropp fra kamp til kamp, mener Aas.

– Østersund Fk kom med flere nye spillere til vår kamp. Vi vinner fullt fortjent 2-0, og med bedre uttelling kunne vi hatt 4-5 mål.

I kvartfinalen møtte Selbu Årsta fra Stockholm.

– Her er vi solide defensivt og skaper de største sjansene. Stillingen er 1-0 etter ca halvspiltspilt første omgang. De siste 10 minuttene av 2 omgang klarer Årsta å sette noe press på oss, men vi kontrollerer inn.

– Semifinale og pallplass var da sikret. Det var vi veldig fornøyd med og resten var da bonus.

Selbu spillere var: Jo Børge Hoem, Joakim Stene, Nils Ole Fuglem, Erlend Lysø, Hans Baro Holt, Haakon Solberg, Halvor Velve, Nikolai Valli, Marius Borseth, Håkon Renå, Kristian Aftret Haave, Jesper Borseth Aas, Mathias Hoem Vinogradoff og Vegard Farmen. Troppen var på 16 spillere hvorav 2 fra Trønder/Lyn som vi samarbeidet med om årets deltagelse. Fra Trønder/Lyn var Anton Aune (sønn av Anita Aune tidligere Jønland) og Tobias Kvernrød med. Dette er to dyktige fotballspillere som utfylte våre faste spillere på en flott måte.