Norgeseliten i langrenn skal fra lørdag til tirsdag kjempe om edelt metall i Granåsen skisenter i Trondheim. For første gang blir det ski-NM uten publikum, og det blir også færre løpere til start enn det normalt ville vært. Grunnet begrensninger på maks 200 tilstede, får kun 55 kvinner og 90 menn inklusiv PARA-utøvere stille til start.

Norges Skiforbund besluttet i etterkant av verdenscupåpningen i Ruka i slutten av november, at de ikke ville sende utøvere til verdenscup i Davos og Dresden, i tillegg til Tour de Ski. Det har siden da det blitt arrangert to Norgescuphelger, senest sist helg på Lygna. En god prestasjon under sist Norgescuphelg og i ski-NM, vil derfor være en god søknad til de to kommende verdenscuphelgene i Lahti og Falun.

Lokalt medaljehåp

Emil Iversen fra Meråker er blant de største lokale medaljehåpene. Sesongen startet godt med en 3.plass på både sprinten og sammenlagt under verdenscupåpningen i Ruka. Sist helg vartet Iversen opp med en sterk 5.plass på 15 km fri teknikk. Iversen er påmeldt lørdagens sprint og søndagens 30 km skiathlon. Sistnevnte øvelse vant Iversen når Nm ble arrangert i Meråker i 2019.

Niklas Dyrhaug stiller også til start i NM. Tydalingen stiller til start både søndag, mandag og tirsdag.

Det er ikke bare i skisporet det skal deles ut edelt metall i Trondheim de kommende dagene. I hoppbakken skal det kjempes om edelt metall mandag og tirsdag.