Idrettspresident Berit Kjøll sier i en pressemelding at NM-veka er et fantastisk konsept som viser frem mangfoldet i norsk idrett.

Stor variasjon

Idrettene som skal delta denne ganger er rifle, vannski, diskgolf, motorcross, quadcross, styrkeløft, el-innebandy, 3x3 streetbasket, håndbak, rullestolrugby, rugby 7s, ultraløp, orientering (sprint), klatring (buldring, led og para), break og hiphop, sportsdans, functional fitness og kajakkpolo.

Her kan du lese mer om de ulike idretten som er med

Arrangementet vil foregå på ulike arenaer, blant annet Grip Sluppen klatresenter, Lade, Samfundet, Trondheim Spektrum og Kyvannet i Trondheim.

I Stjørdal blir det aktivitet både i Stjørdalshallen, Øverlands Minde stadion og Fjellhallen.

Flere kommuner involvert

I tillegg vil noen av idrettene foregå i Torbustaden i Levanger, Hjultønna i Melhus, Åsøya Frisbeegolfbane i Selbu samt på Skaun Motorsenter.

NM-veka går på rundgang i Norge og arrangeres både på sommeren og vinteren.

Arrangementet viser ikke bare fram bredden av idrettstilbud som finnes, men også mangfoldet i bredden og er et samarbeid mellom Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping

Også i 2021 hadde Trondheim og Stjørdal fått jobben som vertskap for arrangementet, men ble da avlyst på grunn av koronapandemien.

Manger timer på NRK TV

Prosjektleder Morten Eliassen fra Trøndelag Idrettskrets sier kretsen gleder seg til å vise frem Trøndelag og alt fylket har å by på.

NM-veka starter 16. juni og Eliassen mener arrangementet vil smelle godt i TV-ruta med 35 sendetimer på statskanalen i løpet av de seks dagene arrangementet pågår.

Hør intervju med Morten Eliassen her: