Kari Øyre Slind fra Oppdal tok gull på stafett sammen med sine to søstre, Silje og Astrid under NM på ski på Beitostølen i slutten av februar.

Nå er hun kvalifisert til nok et Norgesmesterskap - denne gangen i vannsklie.

– Det var en ren tilfeldighet. En kompis så en annonse på facebook og lurte på om jeg var gira på å bli med bare for artighets skyld. Det ikke var noe skirenn forrige helg, og jeg tenkte det kunne vært artig med et bad og leke seg litt, sier hun og legger til at hun ikke en gang viste at det ble arrangert NM i vannsklie.

På forhånd forsøkte hun å tilegne seg mest mulig info om denne aktiviteten.

– Jeg måtte jo suge til meg litt tips og triks og plutselig så viste det seg at en bekjent av en bekjent drev på med dette, så jeg tok kontakt på Instagram, sier hun.

På konkurransedagen fikk hun to-tre forsøk med oppvarming før det ble alvor.

Her var det innledende runder med tre forsøk der de to beste utøverne går videre til finalen.

Da er det klart for NM i vannsklie. Foto: Privat

På spørsmål om et godt resultat i Norgesmesterskapet i vannsklie, kombinert med flere gode prestasjoner i langrennsporet, kan kvalifisere for å komme i betrakning av Ekebergs Ærespris, så sier Øyre Slind at hun i så fall hyller komitéen for da har de humor.

Kompetanse fra smøring av langrennski har ingen betydning for vannskliesporten, da det ikke er tillatt å smøre seg inn i noe som helsp prestasjonsforbedrende under konkurransen.

– Det står i reglene at vaselion og slikt ikke er lov å smøre på, sier hun.

Før Kari Øyre Slind drar til Bergen og finalen i vannsklie, skal hun gå Birken og NM del 2 på Lillehammer.

– Etter NM del 2 så er sesongen ferdig og da er det tid for å leke seg litt.

Hør intervju med Kari Øyre Slind her: