Sammen med Steinkjer Cykleklubb, arrangerer IL Sverre årets Norgesmesterskap i landeveissykling på Levanger og Steinkjer. Mesterskapet startet søndag, og avslutter søndag den 26. juni med fellesstart for menn og kvinner elite på Levanger.

- Dette er veldig stort. Det er sykkelnorges store nasjonale høydepunkt, og da er det veldig artig at det blir arrangert i Levanger og på Steinkjer. Dette er et arrangement som foregår på Innherred rett og slett, og det er veldig bra, sier ordfører i Levanger kommune, Anita Ravlo Sand, til Nea Radio.

Søndag var Levangers ordfører tidlig til stede for å følge de lovende juniorrytterne, og det var en sportsinteressert ordfører som fulgte rytterne fra sidelinjen.

Ordføreren sier de to sykkelklubbene, samt deres hovedlag og på andre områder, er dyktige de til å samarbeide.

- Dem har gjort en kjempejobb. Jeg er full av beundring for den frivillige innsatsen som er gjort for å arrangere NM, sier Ravlo Sand.

Kom på folkefest

Norgesmesterskapet fortsetter tirsdag med lagtempo på Steinkjer, før rytterne på torsdag igjen tar turen til Steinkjer, da til NM tempo.

- Det er en folkefest. Den stemningen som er langs løypene må bare oppleves. Du kan ikke se den på tv eller på radio, du må oppleve det selv. Flott kulturlandskap og løyper i byene her, så det må bare oppleves. Fredag kommer Norgeseliten i landeveissykling til Levanger sentrum, når NM i gateritt står på programmet. Ravlo Sand

- Det blir artig. Det blir veldig publikumsvennlig. Korte løyper, så du ser rytterne flere ganger, så det blir veldig bra.

Hele intervjuet kan du se i videoen øverst i saken. Under ser du komplett program for NM på sykkel.