EM i skiskyting arrangeres i disse dager i den tyske byen Arber. Onsdag tok Sverre Dahlen Aspenes fra Skatval gull på normaldistansen, etter en sluttspurt av de sjeldne.

Etter halvgått renn lå skatvalingen på en foreløpig 3. plass, 34.4 sekunder bak russiske Anton Babikov. I liket med Babikov, hadde 24-åringen fra Skatval skutt fullt hus på de to første skytingene. Den russiske verdensmesteren i stafett fra 2017 fortsatte å øke sitt forsprang til konkurrente til 14.2 km, men derfra og inn var det en nordmann fra Skatval som var raskest. Fra etter tredje skyting til løperne kom inn til det fjerde og siste skytingen, hadde forspranget til russeren blitt mer enn halvert fra 49,3 til 20.4. Samtidig som Aspenes var nest raskest på siste skyting, brukte russeren over dobbelt så lang tid som nordmannen, og gikk ut fra skyting med kun 5.5 sekunder ledelse på Aspenes.

I siste del av løpet var Aspenes sterkest av samtlige, og spurtet til EM-gull. Babikov tok sølvet, 11.6 sekunder bak skatvalingen, mens tyskeren Matthias Dorfer tok den siste pallplassen, over minuttet bak Aspenes. Erlend Bjøntegård ble nestbeste nordmann med sin 7. plass.

Trønder-jenta Jenny Enodd får sin internasjonale mesterskapsdebut under EM i skiskyting senere i dag, når hun klokken 14.24 starter ut på kvinnenes normaldistanse.