Rosenborg og Ranheim har som oftest møtt hverandre i betydningsløse treningskamper i pre-season. Dette oppgjøret var alt annet enn en betydningsløs treningskamp. Rosenborg vant en plass i kvalifiseringen til Europa League neste år, mens Ranheim tapte sin eksistens i Eliteserien.

OBOS i fjæra

Ranheim må ta den tunge turen ned til OBOS-ligaen. Laget har slitt med å omsette gode prestasjoner til poeng. Flere jevne kamper har endt i mostanderlagets favør grunnet udyktighet og uflaks. I et par år har Ranheim vært i utfordrerposisjon, men denne sesongen hadde de en solid fjorårs-sesong å forsvare. Den omstillingen har de ikke taklet. Spillere som Løkberg, Eggen Rismark og Witry har de ikke klart å erstatte.

Viktig medalje for RBK

Ingen på Lerkendal jublet for medalje av valøren bronse, men kvalifiseringsplassen til Europa League betyr alt. En sesong uten noen som helst mulighet for spill i Europa hadde vært en enorm skuffelse. Vegen til Europa League blir ekstremt lang, og Rosenborg skal gjennom mange hinder for å komme til et eventuelt gruppespill. Det gir likevel håp foran en sesong hvor Rosenborg vil være i en enorm utfordrerposisjon.

Thriller av en avslutning

Både Rosenborg og Ranheim var avhengig av hjelp fra andre klubber for å klatre på tabellen. Rosenborg behøvde Haugesund-seier over Odd, mens Ranheims situasjon mildt sagt var noe mer komplisert. Før runden sto hele seks lag i fare for å rykke ned, og verst stilt av alle var Ranheim. Odd tapte sin kamp mot Haugesund, mens Ranheim ikke engang hadde klart seg med seier mot Rosenborg.

RBK burde tatt ledelsen

Hjemmelaget åpnet kampen best. Etter 12 minutter var Ranheim griseheldige da Hellands skudd fra kanten av sekstenmeteren gikk på innsida av stanga. Returen skulle Adegbenro rutinemessig sette i mål fra 11 meter, men nigerianeren blåste kula over.

Ny keepertabbe holdt liv i drømmen

Ranheim benyttet første mulighet til å sette sine konkurrenter i bunnstriden under press. Øyvind Alseth scoret målet nærmest ut av ingenting. Backen dundret inn et hardt innlegg som snek seg forbi en famlende Andre Hansen. Nå tok kampen ordentlig fyr. Parallellt med dette endret resultatet seg flere ganger i andre avgjørende oppgjør.

Ekstremt åpent

I minuttene som fulgte fikk vi se enorme muligheter til begge lag. Samtidig økte temperamentet, og desperasjonen begynte å bre seg også hos Rosenborg. Bortelaget vartet opp med en livsviktig redning på strek etter corner etter 32 minutter, i minuttene som fulgte kunne og burde Ranheim økt ledelsen. Bakenga blir blant annet spilt alene med Hansen, men den tidligere Rosenborg-spilleren blåste avslutninga himmelhøyt over målet.

Haugesund gjorde jobben og Hovland reduserte

Etter en noe utvidet pause grunnet snømåking i Tromsø blåste Døvle i gang andreomgang. Pling etter pling tikket inn på storskjermen de neste minuttene. Samtlige i Rosenborgs favør, og Ranheims disfavør. Stort bedre ble det ikke for de blå da høstens målmaskin Even Hovland headet inn utligningen etter 57 minutter.

Hovland-dobbel, men Ranheim svarte

Det har virkelig løsnet for Hovland foran mål denne høsten. Den ellers lite målfarlige midtstopperen scoret sesongens første mål i august, og mot Ranheim kom sesongens tredje og fjerde. Med et nytt hodestøt sendte landslagsspilleren fra Sogndal Rosenborg opp til 2-1. Minuttet senere reduserte derimot innbytter Karlsen etter et nydelig angrep av Ranheim.

Kampen hadde en ny twist

Det heseblesende oppgjøret ble snudd på hodet nok en gang da Adegbenro sendte Rosenborg opp i 3-2 på en volley. På overtid ble Mike Jensen felt, og Rosenborg fikk straffe. Kapteinen tok straffen selv, og sendte ballen rett i klypene på keeper Barli. Det betydde lite, dramaet endte 3-2.