Lørdag setter Erik Røen fra Hessdalen seg på flyet til Canada for og forhåpentligvis prestere sine tyngste løft noen sinne. Går det som han håper og tror så vil det resultere i VM-medalje.

Årets VM i utstyrsfritt styrkeløft for alle klasser går fra 6. til 17. juni i Calgary, Canada. Norge stiller med til sammen 21 løftere, og en av dem den råsterke hessdalingen, som fremdeles konkurrerer i juniorklassen.

Ikke sterk nok for gull - ennå

Erik som løfter i klasse 120+, mener selv han er blant de tre-fire beste i klassen og sier at alt over bronse må ses på som bonus. På spørsmål om han går for gull, så svarer han at til det er i alle fall et par av konkurrentene for sterke.

Røen skal løfte fra klokken 22.00 norsk tid tirsdag kveld og du kan følge ham på live stream her.

Saken fortsetter under bildet

RÅSTERK HESSDALING: Erik Røen mener selv han er blant de tre-fire sterkeste i verden i sin vektklasse. Foto: Per Magne Moan

Norgesmester

Nea Radio fikk en prat med Erik like før han satte kursen vestover, og det var en opplagt og godt trent styrkeløfter vi traff. Han er sterkere enn noen gang - noe også resultater fra ulike stevner viser. Så sent som i slutten av april så ble han norgesmester på et stevne der han satte hele fem nye norske rekorder.

Hør intervju med Erik her: