I helga ble det kåret sammenlagt vinnere i Barmarkscupen i Midt-Norge. Dette er løp der utøverne kjører hund på barmark. Utøverne kjører med sykkel, sparkesykkel eller med vogn med opptil åtte hunder. Det blir arrangert sju løp på seks helger.

Det siste løpet foregikk i helga på Midtkil. 28 løpere med hunder startet i det som kom til å vise se å bli et relativt vått løp.

Barmarksløp er både for profesjonelle hundekjørere og de som har dette som sporten sin mer på hobbybasis. Og her går det unna: De raskeste utøverne og hundene kjører i rundt 30 km/t, noe som er fort om du kjører åtte hunder og en sykkel eller lett vogn.

VINNERNE: Nicholas Morgan (sykkel), Sofie Sørum (junior), Kjell Sørum (vogn 4-spann), Torild Emely Jystad (8-spann), Petter Brøndbo Wettre (2-spann) Foto: Monica Tøndel Gray

De som sto igjen med sammenlagt-seieren i 2018 er:

Nicholas Morgan (sykkel)

Sofie Sørum(junior)

Kjell Sørum (vogn 4-spann)

Torild Emely Jystad (8-spann)

Petter Brøndbo Wettre (2-spann)

FORT OG BLØTT: Lisa Brøndbo med to-spann og sykkel Foto: Geir Stranda

Barmarksløp for alle

- Barmarksløp kan også være noe for deg som vil prøve hundekjøring fordi du har en hund og synes det er lærerikt og motiverende å møte andre med samme interesse, sier Trine Sørum i Trondheim trekk og brukshundklubb som var arrangør på dette løpet. Hun sier videre at barmarksløpene er åpne for alle. Hundene må være vaksinert og ID-merket, men utover det kan alle delta. Du kan sykle, løpe eller kjøre vogn, og ambisjonsnivået setter du selv. Alle er velkommen til å delta uavhengig av alder og hunderase, og løpene foregår flere steder i Trøndelag, både i Skaun og Orkanger.

Trine tilføyer at du må du må ha flaks om du skal oppleve så mye vann som vi fikk på årets siste løp, men tøffe bilder det ble det.

BLØTT: Isa Marie Tjelle Byberg kjørte en-spann med sykkel Foto: Geir Stranda