HOVET: Ålen - NTNUI Håndball 20-25

Søndag var det klart for sesongens første håndballoppgjør i damenes 5. divisjon i Hovet. Da var det gått nesten 20 måneder siden forrige kamp.

Motstander var NTNUI, et lag Ålen alltid har hatt problemer med å slå, og slik var det denne gangen også.

Hjemmelaget hang godt med til stillingen 7-7 midtveis i første omgang. Da fikk gjestene fra Trondheim inn tre mål uten at Ålen klarte å utligne. NTNUI beholdt tremålsledelsen utover i omgangen og til pause stod det 10-13.

Til tross for tidvis storspill fra en av kampens beste spillere, Vilde Rosvold Støvne, så ble det tap for Ålen i sesongpremieren i Hovet. Foto: Per Magne Moan

Andre omgang fortsatte som første hadde sluttet, med bortelaget 3-4 og til slutt 5 mål foran.

Toppscorer for Ålen ble Malin Lyngstad Grønli med 6 mål. For bortelaget var det Hanna Ronglan som satte flest mål med 4.

Hjemmelagets Gøril Skjefte sier det er godt å endelig få spille kamp igjen. Hun sier Ålen har et ungt lag med spillere fra Ålen, Brekken og Røros, som ikke har spilt så mye sammen. Fast trener er heller ikke på plass. Hun forventer likevel at samspillet vil bli bedre og bedre utover sesongen.

En av NTNUIs spillere i søndagens oppgjør, var Maren Høistad fra Røros. Hun spilte tidligere i Ålens blå og hvite farger, men sier at da hun ble student i Trondheim, var NTNUI et greit valg for videre håndballspill:

Som før koronapausen, så møtte publikum opp i Hovet i hopetall. Innimellom var det litt stille fra bivånerne, men også denne delen av håndballmiljøet er kanskje litt koronarustne?

Allerede neste lørdag er det klart for nok et hjemmeoppgjør for Ålen. Da kommer Hovin på besøk.