RBK-jentene tok kontroll på kampen fra første spark på ballen. Et meget defensivt Lyn-lag lå godt organisert og hindret de store sjansene gjennom det meste av første omgang.

Men like før pause fikk et tålmodig RBK hull på byllen. Etter en flott kombinasjon banket Marit Clausen inn dagens første mål fra om lag 16 meter, og trønderne kunne dermed gå inn i garderoben med senkede skuldre.

Pangstart på andre

Om det var pausepraten til trener Steinar Lein eller selvtilliten ei scoring fører med seg er uvisst, men starten på andre omgang var av det totalt overlegne slaget. RBK løp fullstendig over Lyn-jentene.

Marit Clausen scoret både sitt og lagets andre for dagen før minuttet av omgangen var spilt. Etter 53 minutter la Julie Blakstad på til 3–1, og kun to minutter senere kontret samme dame inn dagens fjerde. Kampen var i realiteten avgjort.

Trøstemål for Lyn

Et tydelig rystet Lyn-lag samlet seg for en kort pep talk etter den forferdelige starten på andre omgang. I de påfølgende minuttene jevnet spillet seg betraktelig ut.

Etter flere farlige forsøk kunne hjemmelaget omsider juble for scoring da Camilla Linberg reduserte til 1–4 med en nydelig avslutning i krysset etter 64 minutter. Etter dette ebbet energien i kampen noe ut, og et Rosenborg på cruise kontroll styrte kampen i havn.

Etter to runder står RBK nå med én seier og én uavgjort og dermed en god start på sesongen.