I forkant av årets sykkel NM, antydet Stjørdals-Blink rytter Kalle Petter Brodahl Kvam at det kom til å bli få som kom til å fullføre lørdagens NM ritt for juniorene. Og det ble det. Etter å ha fullført to av i alt ni runder på 13,6 kilometer, lå rytterne ganske samlet, men det skulle straks bli avstander. Dagens første brudd ble ut på runde tre etablert, og besto blant annet av Stjørdals-Blinks Fredrik Benjaminsen.

Daniel på pallen

Det var i starten kun Fredrik Benjaminsen som var i bruddet som ble etablert ut på runde tre. Blinks Daniel Vold så derimot at det kun var en rytter fra hver klubb i bruddet, og valgte derfor å støte seg opp i bruddet før luken ble for stor. I motsetning til en rekke andre ryttere, lyktes Daniel med sitt forsøk på å komme opp i bruddet, og kunne etter hard jobbing i motvinden endelig ta plass i bruddet.

- Jeg og Fredrik kjørte bra sammen og var mange fra NTG Kongsvinger som satt der, så vi hadde et godt samarbeid, sier Daniel Vold til Nea Radio om samarbeidet i bruddet.

Mot slutten av runde åtte satte Per Strand Hagenes fra Sandnes Sykleklubb fart i bruddet, og Tim Edvard M. Hyld Pettersen fra Glåmdal SK og Daniel Vold klarte ikke å holde Hagenes sitt tempo. Hagenes fikk raskt opparbeidet seg en stor luke, noe som gjorde at Hyld Pettersen og Vold måtte jobbe for å berge en plass på pallen. Vold forteller til Nea Radio at den siste runden ble en tøff kamp mot krampen. Det var derfor veldig godt å kunne kjempe seg i mål til en meget sterk bronsemedalje i Norgesmesterskap rittet.

Hvordan var det å sykle inn til bronsemedalje i junior-NM?

- Syntes det var veldig godt, men selvsagt er 1.og 2. plass bedre, men sånn som løpet var i dag, og at jeg var med å prege rittet i hele dag så er jeg fornøyd med bronse.

Imponerende laginnsats

Daniel var langt fra den eneste av Blinks ryttere som presterte meget bra under lørdagens NM ritt. Lagkompis Fredrik Benjaminsen var blant de som var med på å etablere lørdagens brudd, og satt i lang tid i front med de andre. Benjaminsen måtte utover i rittet slippe seg ned til forfølgerne, før han kom raskt tilbake i bruddet som på det meste besto av fem mann.

Laginnsats: Stjørdals-Blink leverte meget godt som lag med alle fem rytterne inne topp 15. Foto: Rune Andreas Brodahl Kvam

Den høye farten som ble satt fra start ga seg aldri, og en etter en gikk tom for krefter og ble tatt ut av rittet. Flere lag hadde en god del mann på start, og prøvde alt de kunne for å komme opp i bruddet samt tette de mange lukene som ble.

- Både Glåmdal SK og Stjørdals-Blink kjørte meget bra gjennom hele rittet. Veldig bra av gutta (i Blink journ.anm) at de hele tiden var på forskudd, sa trener i Stjørdals-Blink Svein Erik Vold til Nea Radio.

Av i alt rundt 70 ryttere til start, var det kun 20 ryttere som klarte å fullført junior NM rittet. Samtlige fem Blink ryttere var blant de som fullførte lørdagens ritt, og var alle inne blant topp 15 på NM-rittet. Svein Erik Vold var imponert over det rytterne leverte lørdag.

- Kollektiv styrke i dag, de imponerte meg skikkelig. Trodde det kunne gå med bronsemedalje, men å få alle fem topp 15 er imponerende!