Det var for ca ei uke siden at RBK Kvinner lanserte muligheten til å kjøpe sofabillett til sine hjemmekamper i Toppserien. Og foran toppkampen hjemme mot Vålerenga søndag har responsen vært enorm.

– Tallet per nå nærmer seg veldig 3000. Vi er på 2982 akkurat nå, sier arrangementsansvarlig Malin Engen til Nea Radio fredag ettermiddag. Siden har tallet for lengst passert 3000. LSKs nå tidligere rekord er på 2001 sofabilletter. Den ble passert etter to dager.

– Nå er neste å slå den den reelle tilskuerrekorden i Toppserien. Den er på 3541 – Vålerenga mot Kolbotn i sin tid. Det er neste milepæl. Og så er det litt hårete og visjonære målet vårt å fylle et helt Lerkendal med sofabilletter. Så får vi se hvor lang tid vi bruker på det, utdyper markeds- og medieansvarlig Torgrim Olsen.

Tilskuerkapasiteten på Lerkendal stadion er 21.421 seter.

Kamper på Lerkendal?

Selv om målet er å fylle et Lerkendal med sofabilletter så fastslår Olsen at RBK Kvinner i første omgang har videre planer for Koteng Arena.

– Først og fremst så har vi utviklingsplaner på Koteng Arena, der vi skal utvide tilskuerkapasiteten med et sted mellom 700 og 800 tilskuerplasser i tillegg til de 607 vi har fra før. Og videre også ytterligere planer rundt det, så vi skal nok utvikle oss på Koteng Arena på Lade, fastslår han før han også tilføyer:

– Men det er ingen som helst tvil om at Lerkendal er en mulig arena for oss på en del toppkamper, som enten en toppkamp i Toppserien eller en semifinale i Cupen, og så videre. Så vi vil jo gjerne også få prøvd oss på Lerkendal, men hjemmebanen vår per nå er her på Lade og vi skal sørge for at vi får enda fler publikummere inn her de nærmeste årene.

Er det én ting Trøndelag er sultefôret på innenfor idrett så er det Champions League på Lerkendal. Plutselig er det kanskje ikke helt urealistisk i overskuelig fremtid likevel.

– Selvfølgelig. Det er jo rosinen i pølsa her i forhold til også interesse for publikum, så det sier seg selv at når vi kommer til Europa så er det nok et sterkt ønske for oss å få spille de kampene på Lerkendal, avslutter Olsen.

Når. Ikke hvis.

Hør hele intervjuet med Torgrim Olsen og Malin Engen her