Sist helg ble det nok en gang arrangert Norgescup i Trøndelag, og med strålende vær og høy fart i løypene, ble det en herlig sykkelfest for det trønderske publikummet. Koronaviruset gjorde at publikum ikke fikk samme mulighet til å være på arenaen slik som vanlig, men det gjorde ingenting med stemningen, for ute i løypa hadde mange tatt med flagget for å heie frem Norgeseliten i landeveissykling.

Duo i tet

Søndagens fellesstart for menn elite var virkelig av det fartsfylte slaget. 96 ryttere sto på startstreken i menn elite, og det gikk fort fra start på det 156 km lange rittet! Et tomannsbrudd ble med engang etablert, men etter to runder var det stopp. Men det skulle ikke ta lang tid før dagens vinnerbrudd ble etablert, ut på runde fire av ni gikk en gruppe på cirka 20 mann som gradvis ble mindre for hver runde, før dagens to sterkeste, Vegard Stokke og Fredrik Dversnes dro fra resten ut på runde sju etter cirka 100 kilometer.

- Det var et kjempe bra samarbeid, vi hadde lange gode føringer hele veien, så fikk tid til å spise og ligge bak, kunne ikke hatt en bedre mann og vært i brudd med i dag, sa Vegard Stokke til Nea Radio om hvordan søndagens brudd fungerte.

Duoen i tet holdt ledelsen sin til de neste rytterne jevnt litt over minuttet, og selv om flere i gruppen bak prøvde å hente inn, var det aldri noen som klarte å få kuttet særlig på avstanden til Vegard og Fredrik. Duoen holdt ledelsen sin jevnt på minuttet før siste tre kilometerne av rittet hvor det hele skulle avgjøres, og det var knyttet stor spenning til om Fredrik Dversnes skulle revansjere andreplassen fra fredagens ritt på søndag. Vegard Stokke åpnet spurten med å komme bakfra, og Dversnes måtte tidlig gi opp for rytteren fra Sunweb som tok en suveren spurtseier. På tredjeplass fulgte Erik Nordsæter Resell fra UNO-X Pro Cycling Team som vant spurten i gruppen bak som besto av ni mann.

- Jeg er ikke noe utpreget spurter sånn i utgangspunktet, men jeg fulgte litt med på hvordan han (Fredrik Dversnes journ.anm) oppførte seg siste kilometeren og hvilken vei han snudde seg. Så at han snudde seg mot høyre, og når jeg da så det var en busslomme på venstresiden, så fant jeg ut at det kunne være min mulighet, og overraske han litt da jeg vet han har en sterk spurt, sa til slutt Vegard Stokke til Nea Radio.

Saken fortsetter under intervjuet med Vegard Stokke

Sykdom like før satte sitt preg

Best av de lokale rytterne søndag i menn elite ble Vegard Løvdal. Løvdal kunne i etterkant av søndagens ritt fortelle at han tidligere denne uken hadde vært litt syk, og gjerne skulle sluppet unna det like før Norgescup på hjemmebane. Han synes derimot at arrangørklubben fikk til det de hadde ønsket under søndagens fellesstart, og at Blink var gode til å bytte på å støte, og fikk vist seg godt frem på hjemmebane. I det søndagens avgjørende brudd på cirka 20 mann gikk, satt Løvdal og resten av Blink rytterne litt for langt bak, et brudd Løvdal gjerne kunne tenkt seg og vært en del av.

- Jeg så at det gikk, og da var det litt irriterende å se at det gikk, og man satt litt for langt bak, så det er noe vi må ta med oss videre at vi må være litt mer frempå når sånn type grupper går av gårde. Vi hadde noen ærlige forsøk på å kjøre oss opp, men det gikk dessverre ikke i dag, sa Vegard Løvdal.

Hør hele intervjuet med Vegard Løvdal nedenfor. Intervju med assisterende rittleder Rune Andreas Brodahl Kvam lengre ned i saken.