Det ble både løpt raskt, kastet langt og hoppet høyt og langt, når Idrettslaget Dalebrand søndag inviterte til den 42. utgaven av Sona-lekene. Arrangøren måtte i fjor dele stevnet opp i to deler for å ivareta smittevernet. I år kunne arrangøren igjen samle alt til et stevne.

- Det er en av de tingene man har gledet seg til. Det er mer normalt, men vi må ta noen forbehold nå og, men vertfall fikk vi ikke større deltagelse enn til at vi kunne samle alt på et stevne, sier Kjell Olav Storflor, stevneleder i 41 av 42 utgaver av Sona-lekene.

Vant 1500 meteren

På søndagens 1500 meter for gutter/menn 15 år og eldre stilte fire utøvere til start. Juniorutøveren Mads Rasmus Solem fra Hegra IL åpnet 1500 meteren ganske friskt, og sprengte feltet fra start. 16-åringen Ole Daniel Prigge fra Nybrott IL var nærmest å følge Solem, men sier at det gikk ganske fort i starten.

- Skjønte det ble litt for fort å henge på han, og hørte at vi lå an til skjema for 4:10 min i starten, så det var en litt hard åpning fra meg og. Jeg prøvde litt å henge på han, men ville ta igjen på slutten, og det funket.

Utover i løpet tok Prigge innpå Solem, og løp fra. Prigge løp i mål på tiden 4:31.5, og var godt fornøyd med løpet. Det ble en litt annet start på årets sesong for Prigge enn normalt. På starten av sesongen har det for det meste blitt gateløp, mens det nå den seneste tiden har blitt flere baneløp. 16-åringen ser nå frem mot NM junior i Askøy 30. juli til 1. august, hvor han får konkurrere mot eldre utøvere, noe han er forberedt på at blir tøft.

- Jeg har ikke noe mye mål, vil bare slenge meg med. Ganske mange eldre folk med, så tror ikke jeg har noen sjanse mot de.

Saken fortsetter under intervjuet med Ole Daniel Prigge.

Håper på økt rekruttering med NM

Stjørdalsalliansen skal i 2022 arrangere NM senior Hovedmesterskapet i friidrett på Øverlands Minde på Stjørdal. Dette blir første gang NM i friidrett arrangeres nord for Dovre etter 2008, og over 30 år siden sist NM ble arrangert på Stjørdal. Stevneleder Storflor håper NM vil ha en effekt på rekrutteringen til friidretten i dalføret.

- Vi håper å få med utøvere fra dalføret i spennende dueller i hoved-NM. Med en flonkende ny arena vil det sikkert noen unger som synes det er artig å bli med på friidrett og. Vi håper og tror det kommer en effekt der. Rekrutteringen til friidretten har vært god de siste årene, og deltagelse på de lokale stevnene vært stigende.

- Karusellstevnene vi har i dalføret har hatt oppsving de siste to årene i deltagelse. Det er for 6 år og oppover, og veldig fin stigning i deltagertall. Håper og tror at friidretten kan blomstre, sier Storlfor avslutningsvis.

Hør hele intervjuet med Kjell Olav Storflor her: