Første omgang bestod av 30 frustrerende minutter for Selbu. Sverresborg kom et par mål foran tidlig, og holdt avstanden til Selbu helt inn til pausesignalet. Hjemmelaget evnet ikke å holde tempoet oppe, utnyttet overtallsspill dårlig og hadde oppsiktsvekkende mange feil på pasning og mottak. Frustrasjonen ble stor for både publikum, spillere og trenerapparat. Til pause ledet gjestene 10-13.

Våkner halvveis i andre omgang

Andre omgang starter i samme spor for Selbu. Midtveis i andre omgang ligger hjemmelaget fire mål bak, da våkner jentene endelig. Da sitter endelig pasningene bedre og tempoet øker i angrep. Lena Nyheim Stokke drar opp den ene klasseredningen etter den andre, og plutselig begynner hjemmelaget å nærme seg Sverresborg.

Etter Selbu satte opp tempoet fikk kantene rom til å stupe inn. Foto: Per-Erik Ofstad

Nervepirrende slutt

Sluttminuttene blir utrolig spennende. Med 24 sekunder igjen på stillingen 22-22 tar bortelaget timeout. Timeouten er til ingen nytte, for i påfølgende angrep redder Nyheim Stokke. Dermed sitter Selbu på matchballen. Selbu er på veg mot angrep i det Gørlin Matheson Stokke leverer timeoutkortet til sekretariatet med fire sekunder igjen på uret. Selbu får ingenting ut av de siste fire sekundene, og Matheson Stokke innrømmer i etterkant at hun kanskje kunne latt spillet gå.

29:56 står det på tavla i det Gørlin Matheson Stokke tar timeout. Foto: Per-Erik Ofstad

Nyheim Stokke reddet kveldens poeng

152 tilskuere så søndagens kamp. Lena Nyheim Stokke ble kampens beste bakover, mens kveldens toppscorer Ingeborg Rolseth Holt var toneangivende fremover. Skal vi tro assistenttrener Laila Størseth står pasning og mottak på programmet denne uka foran bortekampen mot Byåsen Bredde neste helg.