I fem minusgrader og snø fikk Rosenborg nok en ny mulighet til å sikre medalje i Eliteserien mot andreplasserte Bodø/Glimt. Rosenborg har misbrukt mulighet etter mulighet til å kneppe innpå Odds forsprang de siste ukene, men søndag ble alle de tre poengene igjen i Trondheim.

God start

Rosenborg tok tak i kampen fra start, og hadde ballinnhavet. Scenarioet mange fryktet; at Bodø/Glimt skulle gi hjemmelaget en leksjon i nettopp Rosenborg-fotball skjedde ikke, enda. Reginiussen sendte de sorte og hvite i føringen etter kvarteret da han kom først på et strålende hjørnespark av Åsen. Tre minutter senere var det nærmest déjà vu, og Reginiussen burde økt ledelsen på nok en corner fra Åsen.

Straffet hardt

Etter halvspilt omgang fikk Hedenstad en drømmemulighet til å øke ledelsen da han dro seg innover, og fikk avsluttet fra åtte meter. Avslutningen ble for dårlig, og den påfølgende kontringa ble skjebnesvanger. Jens Petter Hauge satte fart mot Rosenborgs sekstenmeter, og ble felt av Reginiussen. Hauge omsatte straffesparket selv, og lagene var like langt.

Make or break

Syv minutter senere blir Rosenborg utspilt av det som trolig er årets mest velspillende lag. Glimt ruller opp, og venstrekant Zinckernagel utfordrer Meling. Etter Meling hadde blitt parkert på det glatte underlaget slo kanten et nydelig innlegg til Hauge, som scoret sitt andre for dagen. En god start hadde utviklet seg til et mareritt.

Utrolig at RBK ikke utlignet

Andreomgang starter med en real Nordlands-storm. Bortelaget satte et solid press på Rosenborg, men de sorte og hvite ridde etterhvert av stormen. Etter 52 minutter brente Rosenborg alle sjansers mor. Valsvik, Jensen, Søderlund og Reginiussen får alle i løpet av få sekunders mellomrom enorme muligheter til å utligne.Søderlund, som ikke har scoret siden oppgjøret mot Mjøndalen i midten av september så bokstavlig talt iskald ut.

Supersub Helland

Innbytter Helland ga laget sårt tiltrengt energi, og skaffet hjemmelaget straffespark etter kun seks minutter på banen. Helland tok straffesparket selv, og var som så ofte tidligere iskald. Da tok kampen fyr. En rekke opphetede situasjoner oppsto, og flere gule kort ble utdelt.

Overtidsdrama

På overtid sendte utskjelte Lundemo Lerkendal-publikummet til himmels. Fra 20 meter fyrte den defensive midtbanespilleren av et skudd som gikk stang inn. Et enormt løft inn mot de enormt viktige kampene som venter. Nå er til og med andreplassen såvidt innenfor rekkevidde. Nest sist på ballen spør du? Pål Andre Helland.

Publikumsvennlig kamp uten godt publikumsoppmøte

Publikumsoppmøtet var som vi har blitt vant til, labert. 12 039 tilskuere var de offisielle tallene, men de facto kan det ikke ha vært så mange inne på stadion. Pål Andre Helland la ikke skjul på hva han mente om publikumstallet i mixed-zone etter kamp. Stemninga ble ikke akkurat bedre av at sivilpoliti på Øvre Øst tok med seg en rekke supportere undervegs i kampen. Det vil det utvilsomt komme reaksjoner på.