Seksdagersrittet U6 Cycle Tour i Sør-Sverige, nærmere bestemt i Tidaholm, samlet sist uke flere av Nordens beste syklister. Blink stilte med seks ryttere, hvorav fire i herrer junior, en i herrer elite og ei i dameklassen. Hos juniorgutta viste Blink seg tidlig frem som det sterkeste laget, og hadde flere pallplasser gjennom rittet.

- Med tanke på at jeg kom rett fra Tour te Fjells, og hadde litt slitne bein fra før av, så gikk det egentlig over all forventing, sier Sondre Weiseth til Nea Radio.

Tung start

Stjørdals-Blinks ryttere dro rett fra et knalltøft firedagers etapperitt i Valdres til U6 Cycle Tour, og det var noen slitne bein som ankom Sør-Sverige for seks nye ritt.

- På sisteetappen av Tour te Fjells, på etappe fire, så begynte jeg å merke det ganske godt. Det var ganske harde ritt nedi Hallingdal. Jeg var jo sliten, men samtidig fikk jeg en litt roligere dag på sisteetappen av Tour te Fjells, og førsteetappen på U6 som var en kort prolog. To litt roligere dager inni der som jeg rakk å restituere litt mer på, så kom jeg meg egentlig ganske grei til resten av U6, sier Weiseth.

Seksdagersrittet ble åpnet med en prolog, hvor rytterne først syklet cirka 2 km flatt, før bakken opp til mål ventet. Halvveis opp bakken mistet Weiseth kjedet, men klarte å trø det på igjen uten å gå av sykkelen. Selv om prologen endte med 27. Plass, tenkte han positivt frem mot neste dag.

- I etterkant satt jeg egentlig ikke bare og så på resultatet, for det ble ganske mye ødelagt av det tekniske uhellet. Brukte det som motivasjon til å ta igjen den tiden jeg tapte på de neste etappene, og det klarte jeg.

Lagprestasjon

På allerede etapperittets første fellesstart på tirsdag, markerte Stjørdals-Blink seg som et meget sterkt lag. Allerede på den første av i alt fire runder gikk det avgjørende bruddet, og Stjørdals-Blink satt der med tre av sine fire ryttere. Bruddet økte stadig ned til hovedfeltet, og hadde over fem minutter ned til hovedfeltet. Mot slutten støtet svenske Filip Mård fra Svealand Cycling Team, og sprakk opp bruddet i flere biter. Mård fikk de nødvendige meterne, og tok seieren på etappen.

I kampen om plassene bak satte Blink i gang et opptrekk for Weiseth, som spurtet inn til 2. Plass foran danske Nicolai Bujakewitz Kristensen fra Team Herning CK Junior.

- Det var egentlig en lagprestasjon, der Stjørdals-Blink hadde tre av fire ryttere med i det avgjørende bruddet. Hadde Even og Kalle Petter med meg i bruddet, og de kjørte et helt fantastisk opptrekk til meg, og ofret seg for at jeg skulle gjøre det bra. Hadde ikke fått 2. Plass uten den jobben de gjorde for meg.

Kalle Petter Brodahl Kvam endte på en 8. Plass på etappen, mens Even Lystad Dybwad syklet inn til 11. Plass.

Stjørdals-Blink fortsatte den gode lagprestasjonen og i de kommende rittene. På den tredje etappen syklet Weiseth inn til 7. Plass, før han torsdag tok nok en pallplass med 3. Plass bak to dansker.

Pallen sammenlagt

Før den avsluttende tempoetappen lå Weiseth på en fjerdeplass i sammendraget, 14 sekunder bak ledende Mård, og ti sekunder bak 2. Plass sammenlagt. Weiseth syklet inn til sjuende beste etappetid, nok til å ta steget opp på pallen sammenlagt.

- Følte meg sliten i beina underveis, men det tror jeg alle gjorde. Ga egentlig bare alt, og satset på det beste. Noen minutter etter målgang fikk jeg høre at det holdt til 2. Plass sammenlagt, og da var det bare å slippe jubelen løs.

Kalle Petter syklet inn til 9. Plass på den avsluttende tempoetappen, det holdt til en 7. Plass sammenlagt. Even L. Dybwad tok 9. Plassen sammenlagt, litt over minuttet bak sammenlagtvinner Mård. Blinks sterke lagprestasjon gjorde at de vant lagkonkurransen i U6 sammenlagt, over ni minutter foran Södertälje CK og Team Fri BikeShop - Zealand Cycling Junior.

Mål om mesterskap

I forkant av årets sesong hadde Weiseth et stort mål om å sykle for landslaget. Etter en trøblete vinter og vår med sykdom, ble ikke starten av årets sesong slik 19-åringen fra Trondheim hadde ønsket den skulle bli. Med sist ukes sterke prestasjoner, blomstrer nå tanken om landslaget igjen.

- Skal ikke legge skjul på at den tanken begynner å blomstre opp igjen, og at jeg er ganske motivert for å kjøre meg inn på landslaget. Det hadde vært utrolig kult.

Første mulighet for landslagsuttak er Aubel-Thimister-Stavelot den 6-8. august i Belgia, før det i september arrangeres EM og VM i henholdsvis Italia og Belgia.

- Det er ganske høyt nivå på juniorene i Norge, så skal godt gjøres å kjøre seg inn på et av lagene som sendes ned til de store mesterskapene. Men hvis jeg klarer å holde formen, og kanskje kom i enda bedre form, så ser jeg på meg som en mulig kandidat til å få reise nedover, sier Weiseth avslutningsvis.

Hør hele intervjuet med Sondre A. Weiseth i lydfilen under.